(PressFire.no): Når «Fortnite» endelig finner veien til Android-plattformer, vil spillet ikke være å finne i Google Play Store, det bekrefter nå Epic Games-sjef Tim Sweeney.

- 30 prosent skatt er en høy kostnad i en verden hvor spillutviklerenes 70 prosent må dekke alle kostnadene for utvikling, drift og kundestøtte til spillene, sier Sweeney i et intervju med Pocketgamer.biz.

Spillet er i utgangspunktet gratis, men Epic Games er ikke interessert i å betale prosenter av alt salg som foregår inne i appen.

 

Greit på konsoll

Han mener videre at slik beskatning passer bedre på konsoller, fordi det er en enorm investering i maskinvare som ofte selges til under kost og markedskampanjer sammen med partnere og utgivere.

- Men på en åpen plattform er 30 prosent uproporsjonalt til kostnaden disse tjenestene leverer, som betalingshåndtering, båndbredde og kundestøtte.

- Vi er godt kjent med disse kostnadene fra å levere «Fortnite» som en direkte-til-kunde-tjeneste på pc og Mac.

 

 

Problematisk for spillerne

Dermed må du laste ned spillet til din mobiltelefon eller nettbrett fra Epic Games, når den tiden kommer.

Konsekvensen er at alle som vil laste ned spillet må skru av beskyttelsen mot ikke autoriserte apper for å få installert spillet på mobilen, noe som kan medføre store sikkerhetsproblemer for mobiltelefonene.

Det vil derfor være viktig å være forsiktig med hva man installerer, noe som bringer oss til neste utfordring.  

Siden Android er en åpen plattform er det også mulig å installere app-er som man vil, men det betyr også at det er mye lure-apper på plattformen.

Hvis du installerer apper utenom den offentlig markedsplassen Google Play, kan du risikere å få med både spionvare og virus.

Det hører også med til historien at «Fortnite» er ute på Apple Store, hvor de allerede betaler 30 prosent av all handel i appen.

Foreløpig har Epic Games ikke kunngjort noen dato for Android-versjonen, men ryktene skal ha det til at Samsung Galaxy Note 9 får en måneds forkjørsrett i anledning slippet. Hvis det stemmer vil vi se «Fortnite» på andre Android-plattformer i løpet av september.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer