Slik får du kloa i 20 gratisspill til Nintendo 3DS

Sjarmoffensiv før priskuttet trer i kraft.

2. august 2011 09:38

Samtidig med at Nintendo i forrige uke bekreftet at prisen på deres nye håndholdtkonsoll sløyes (fra 12. august), ble det også nevnt en slags kompensasjon overfor de som allerede har kjøpt en 3DS.

Du vil få muligheten til å laste ned 20 spill fra eShop, konsollens onlinebutikk, og får samtidig status som Nintendo 3DS-ambassadør.

Det kan være greit å vite mer om gangen i det hele, og hvordan du kan få kloa i disse gratisspillene. Nintendo har forklart mer om dette på sine nettsider.

Les også: Vår store test av 3DS-konsollen.

Uklart hvilke spill du kan velge mellom

Du må ha registrert deg som bruker på eShop før priskuttet offisielt trer i kraft den 12. august, og gjør det via trådløst bredbånd. Så følger du de enkle instruksjonene etter å ha trykket på eShop-ikonet i menyene. (Slik kobler du 3DS opp til nett).

Retten til å laste ned gratisspillene følger selve konsollen, ikke hver bruker.

Det betyr, som Kotaku skriver, at hvis du selger 3DS-konsollen nå – etter å ha aktivisert eShop – så gir du også bort 20 spill. Det er uklart om du vil ha mulighet til å laste ned disse spillene én gang til, i tilfelle du skulle bytte den ut med en ny 3DS en gang i fremtiden.

Nå lurer du sikkert på hvilke spill du vil få muligheten til å laste ned gratis? Det vil bli rullet ut både NES- og Game Boy Advance-spill i løpet av høsten. Først ti NES- og deretter ti Game Boy-spill, ifølge Nintendo.

NES-spillene rulles ut fra 1. september, mens GBA-titlene kommer før utgangen av året. Den komplette listen over titlene det er snakk om er enda ikke offentliggjort, og det er fortsatt uklart hvor lenge du vil ha muligheten til å laste ned dine 20 gratisspill – om du eier en 3DS og har brukt eShop før 12. august. Men det er åpenbart at du skal få god anledning til å laste ned disse kompensasjonsspillene før ambassadørprogrammet går ut på dato.

Nintendo skriver på sine norske nettsider at det på nåværende tidspunkt ikke eksisterer planer om å gjøre de 10 GBA-titlene tilgjengelig for andre 3DS-eiere i fremtiden, mens NES-titlene vil være mulig å kjøpe for alle 3DS-kunder.

Kutter prisen for å få fart på 3DS-salget

Nintendo opererer med det de karakteriserer som «eksempler» på hvilke spill du kan forvente å finne i fremtiden. Og det er noen gamle kjenninger som blir trukket fram.

Først fem av de ti NES-titlene - som 3DS-ambassadørene kan laste ned før de blir tilgjengelige for andre på eShop: «Super Mario Bros.», «Donkey Kong Jr.», «Balloon Fight», «Ice Climber» og «The Legend of Zelda».

GBA-utvalget vil blant annet bestå av «Yoshi’s Island», «Super Mario Advance 3», «Mario Kart: Super Circuit», «Metroid Fusion», «WarioWare Inc.: Mega Microgames» og «Mario vs. Donkey Kong». Nylig har ytterligere tre GBA-titler blitt avslørt av Nintendo World Report: «Super Mario Advance 4», «Super Mario Bros. 3» og «Kirby & the Amazing Mirror». 

Priskuttet trer altså i kraft fra 12. august, og innebærer at utsalgsprisen går ned minst en tredjedel. Noen norske kjeder har allerede forskuttert dette og selger 3DS for 1690 kroner – som sannsynligvis er på nivå med den «nye» prisen. Før har 3DS kostet mellom 2200 og 2500 kroner i Norge. 

Bakgrunnen for prisendringen er at 3DS ikke har solgt så godt som Nintendo regnet med. 4,1 millioner konsoller skal hittil være solgt, mens man har budsjettert med 16 millioner i løpet av inneværende finansår. Sjefen sjøl, Saturo Iwata, tar sin del av ansvaret og kutter sin egen lønn med 50 prosent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3