Nå kuttes prisen på Nintendo 3DS

Tiltak for å få fres på salget.

28. juli 2011 13:15

Nintendo kutter prisen på sin nye håndholdte konsoll med 3D-bilde – Nintendo 3DS. Håpet er å puste nytt liv i salget igjen, det innrømmer Nintendo overfor VG247.com.

- Jeg kan bekrefte at Nintendo i Europa vil redusere prisen inn til europeiske forhandlere med rundt en tredjedel fra og med 12. august 2011. Det skjer som del av en global prisreduksjonsinitiativ, skal en Nintendo-representant ha fortalt.

Han påpeker likevel at det er selve forhandlerne som bestemmer hva den skal koste i butikkene.

Men prisreduksjonen ser ut til å ha kommet før 12. august i Norge. For flere norske nettbutikker har allerede redusert prisen på maskinen, som nå flere steder selges til 1690 norsker kroner. Prisen har før dette ligget mellom 2200 - 2500 kroner.

Selve reduksjonstiltaket ble annonsert i forbindelse med en finansrapport i dag morges norsk tid, som avduket et svakt førstekvartal for spillgiganten.

Den nye håndholdte konsollen, Nintendo 3DS, skal ikke ha solgt til forventningene. I rapporten forteller de at det bare er solgt 710.000 maskiner i årets første kvartal (fra april til juni) og totalt 4,3 millioner maskiner. Nintendo har i rapporten anslått at de håper på 16 millioner solgte maskiner i løpet av dette finansåret, og ligger dermed langt bak budsjettet.

På softwaresiden er det noe lysere. I løpet av første kvartal har det blitt solgt 4,53 millioner spill, noe som kalkulatoren viser er over seks spill per solgte maskin. Likevel blir også dette påvirket av de store forventningene Nintendo har for maskinen: Selskapet håper på 70 millioner solgte spill i løpet av finansåret.

Sammenlignet med samme periode i fjor har naturligvis også Wii-salget ramlet kraftig. Det er nærmest halvert fra rundt tre millioner i fjor til 1,5 millioner i år, noe som sannsynligvis skyldes at Nintendo i juni annonserte sin nye konsoll – Wii U.

Som følge av dette har Nintendo nå nedjustert forventningene for finsansåret med hele 82 prosent – fra 110 milliarder til 20 milliarder japanske yen.

Nintendo-aksjen sank i dag med 2,12 prosent, men har generelt vært urolig etter at spillgiganten annonserte sin nye konsoll, Wii U, i forbindelse med E3-spillmessen i Los Angeles.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3