«Saints Row 3» starter på 3DS og XBLA

Etter at det ble annonsert et Saints Row til Nintendos nye 3D-konsoll, avslører THQ nå at det samme spillet vil dukke opp til XBLA i god tid før «Saints Row 3» lanseres.

30. juni 2010 10:49

På spillmessen E3 i sommer ble en del øyenbryn hevet da Nintendo avslørte sin lange, rikholdige liste over spill som er under utvikling til deres nye konsoll, 3DS. Blant titlene finner vi både de kjente, kjære Nintendo-figurene og noen mer dristige spill. Blant annet «Saints Row: Drive-by».

Dette spillet er et eksempel på at Nintendo ønsker et bredt utvalgt av spill tilgjengelig for sin nye 3D-konsoll, sier THQs Danny Bilson i et ferskt intervju. Nintendo ser på dette som et viktig spill i satsningen mot den harde kjernen av spillere. Samtidig avslører Bilson at spillet allerede var under utvikling som en slags prolog til «Saints Row 3» før Nintendo kom og banket på døren.

- Nintendo vil virkelig lansere 3DS med en veldig balansert portofolie. De vil  ikke at den skal føles som en barneplattform. De var krystallklare på at de ville ha Saints Row, sier Danny Bilson i et intervju med IndustryGamers.

- EN DEL AV PLANEN FOR Å SELGE «SAINTS ROW 3»

Med DS-salgsfloppen «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» friskt i minne, et spill som Rockstar først utviklet til Nintendo DS før det fant veien til andre håndholdtplattformer, har selvsagt også THQ gjort seg opp noen tanker om et spill i samme sjanger som GTA har stor fallhøyde.

Men ifølge Danny Bilson er det liten risiko involvert – for man var allerede i gang med en versjon som skal slippes på Xbox LIVE Arcade.

- Det er allerede designet for 3D, så 3DS-versjonen blir bare en ekstrautgift og ingen stor startkostnad for oss.

- Det blir også et markedsføringsverktøy for oss. Hvordan tror vi spillet vil gjøre det? Jeg tror det vil fungere kjempebra, spesielt hvis Nintendo modner og gjør en stor, voksen kampanje rundt spillet. Det er et killer-spill som har all den skrudde humoren fra Saints Row intakt, og er i tillegg en del av planen for å selge «Saints Row 3», fortsetter THQs Danny Bilson.

Han nevner i tillegg at du allerede i 3DS- og XBLA-versjonene av Saints Row kan begynne å låse opp gjenstander til «Saints Row 3».

Dette med å lage sideprodukter for å bygge merkenavn, er et stort fokus for THQ om dagen. I går skrev vi om en lignende strategi for det kommende «Red Faction: Armageddon». Selskapet planlegger å slippe et nedlastbart arkadespill til PSN og XBLA tre-fire måneder før «Armageddon» kommer ut.

Under E3 snakket den samme Bilson for første gang om «Saints Row 3», et spill THQ planlegger å lansere tidligst neste år. De vil brette ut de første detaljene om dette spillet først i desember, under Spike TVs Video Game Awards, men Bilson fortalte en gruppe bestående av investorer og analytikere at utviklerne har brukt ett år bare på å jekke opp grafikkmotoren og at opptakten mot et tredje Saints Row vil bli massiv. En «stor filmregissør» er ifølge Bilson interessert i å lage en film basert på dette spilluniverset.

THQ har enda ikke sagt noe om når de planlegger å lansere Saints Row-spillene til 3DS og XBLA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3