- iPhone og iPad er fremtidens fiender

Nintendo mener krigen mot Sony og Microsoft er vunnet - nå står Apple for tur.

10. mai 2010 16:28

Ifølge Timesonline.co.uk har Nintendo-sjef Satoru Iwata nå fortalt andre Nintendo-sjefer at kampen mot Sony og Microsoft allerede er vunnet, men at «fremtidens fiender» er iPhone og iPad.

Dette kommer i sammenheng med at årsrapporten til Nintendo viser nedgang i inntekt for første gang på seks år.

Kilder hos Nintendo skal også etter det Timesonline erfarer ha det til at det er bekymring i selskapet for å ha mistet evnen til «å overraske». En evne Iwata ser på som viktig.

Les også: Nintendo viser frem sin 3D-håndholdtkonsoll på E3.

FOR TIDLIG Å FEIRE SEIEREN?

Nintendo Wii og Nintendo DS har begge klart å treffe en målgruppe som tradisjonelt sett ikke kjøper spillkonsoller.

De har klart å nå hele familier og det har gjort Nintendo til den klart mest dominerende spillkonsollprodusenten denne generasjonen.

Men nå ser Nintendo at iPhone spiser av samme eple som det japanske selskapet. Timesonline mener nemlig at en undersøkelse har vist at skolejenter og menn mellom 30 og 40 heller vil ha en iPhone i veska enn en Nintendo DS.

Nintendo hadde en nedgang i inntekter på hele 22 prosent i forrige finansår. Med en nedgang på hele 34 prosent i Europa, er tilstanden enda mer alvorlig på vårt marked. Allikevel selges det fremdeles flere Nintendo Wii-maskiner enn Sonys PlayStation 3 og Microsofts Xbox 360, men det ble solgt fem millioner færre Wii-konsoller sammenlignet med året før.

Men analytikere skal ifølge Timesonline ha sagt at Nintendos feiring av seieren over Sony og Microsoft kan komme litt vel tidlig.

For selv om det ble solgt dobbelt så mange Wii-maskiner som PlayStation 3-maskiner i USA før jul, så er installasjonsbasen til PS3 nå så stor at flere og flere spillutviklere klarer å rettferdiggjøre utvikling uten å inkludere Nintendos konsoll.

Trailer for iPad-versjonen av «Plants vs Zombies»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3