Den nye konsollen, som selvsagt har fått arbeidstittelen 3DS, kommer kanskje som en liten overraskelse på noen. Ikke det at overraskelsen er ny hardware fra Nintendo, det har det nemlig versert rykter om i flere måneder. Og spillskaper Shigeru Miyamoto bekreftet i februar at Nintendo brygget på en ny konsoll.

De fleste trodde kanskje den nye konsollen fra selskapet skulle bli en ny Wii, men i stedet satser man på å trollbinde med 3D-opplevelser via en ny DS-håndholdt.

Lanseringen vil skje i Japan i mars 2011, mens E3-spillmessen i sommer blir første mulighet til å se den nye håndholdtkonsollen i levende live.

Den offisielle uttalelsen fra Nintendo understreker at du ikke vil trenge 3D-briller for å nyte spillene på denne konsollen, og nevner selv at dette vil være å regne som en oppfølger til dagens DS-familie. Konsoller som har solgt vanvittige 125 millioner enheter på verdensbasis, skriver Nintendo.

Den nye DS-konsollen vil være bakoverkompatibel, som betyr at du kan spille DS- og DSi-titler på 3DS.

Den hittil siste DS-modellen, kalt DS XL (bildet), ble lansert i Norge 5. mars. Noen slippdato for 3DS utenfor Japan er hittil ikke bekreftet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Sonic»-filmen utsettes til neste år

Trenger tid til å utføre plastisk kirurgi på det blå pinnsvinet.

Les mer