(PressFire.no): «SkiFree» er en liten lurifaks flere har spilt enn en kanskje skulle tro!

Grunnen til at dette blir ukas Retrohjørne-spill er enkel. Vår søsterside 123spill.no feirer at de passerer 3000 spill – og «SkiFree» ble publisert som det tusenrunde spillet!

Hurra!

Du kan selv valse over til 123spill og spille en (nesten) fullverdig versjon av spillet i browseren din.

Se forøvrig vår samleside for retrosaker her.

«SkiFree» ble utviklet av Chris Pirih, en utvikler hos Microsoft, i 1991. Du farer nedover et evig snødekt fjell og svinser og svupper mellom diverse hindringer (for eksempel ei lausbikkje, idioter på ski og steiner, trær og buskas).

Det er enkelt og greit, og det flotte var at det fulgte med helt gratis i mange utgaver av Windows samt samlepakken «Best of Windows Entertainment Pack» - og ble også utgitt på GameBoy Color. Det slutt på inklusjonen i Windows nå, dessverre.

Flere andre spill i den samme pakken, som «Minesveiper», «FreeCell» og «Kabal», er fortsatt med i oppussede utgaver i Windows, men «SkiFree» fikk altså støvelen. Lurer på hvordan spillet hadde sett ut i dag, dersom det ikke falt ut av det gode selskap…

 

Om nom nom

Nedover fjellet raser du, i en av fire forskjellige løyper, og du kan hoppe på diverse fargede hopp for å komme deg unna hindringer.

Men det de aller fleste husker fra spillet er nok det som skjer når du krysser 1985-metersmerket: En diger koloss av et uhyrlig snømonster kommer løpende nedover og spiser deg opp! Like skummelt hver gang!

Å bli spist er jo noe som er heller kjedelig, så det å kjøre fra monsteret er en prioritet, dog en vanskelig sådan. En skulle nesten tro det var umulig, men det lar seg faktisk gjøre.

Et nytt monster kommer løpende oppover etter noen meter, men om du farer nedover på skrå og holder inn «F» for å suse ned kjappere er ikke monstrene kjappe nok.

Spillet er programmert slik at hele banen looper seg rundt seg selv, så når du passerer ytterligere 2000 meter etter de første 2000 vil du havne på det som er toppen av banen igjen, og monstrene vil da tro at du er over dem, snu på hæla og løpe oppover mot deg igjen.

Last ned originalen gratis her!

 

Nye versjoner og en oppfølger som aldri kom

En oppfølger til «SkiFree» var faktisk planlagt, og Pirih så for seg et spill med litt mer realistisk fysikk, multiplayer, LAN-støtte, AI-kontrollerte motstandere og lyd! Omtrent halvparten av dette ble programmert inn (sammen med støtte for splittskjerm), men det ble så mange problemer med det nye fysikksystemet at spillet ikke lenger var spillbart.

Også greide Pirih å miste kildekoden til spillet! OOPS!

Det var ikke før i april 2005 at han igjen fant de gamle filene, og ga først ut en oppdatert utgave av spillet (1.03) som gjorde at det nå støtter 32- og 64-bits-utgaver av Windows, før det i oktober samme år kom en versjon (1.04) som fikset noen bugs.

Om en legger til litt godvilje kan man si at det primitive spillet var i utvikling i 14 år!

Prøv en enkel versjon av spillet i nettleseren din!
Last ned originalen gratis her!


Flere retrosaker på PressFire.

 


Annonse

Kommentarer