Hva betyr det egentlig at Saudi-Arabia kjøper spillselskaper?

Vi tar debatten i ukas Spillrevyen.

5. oktober 2022 23:31

(PressFire.no): Norge er ikke det eneste landet med et gigantisk oljefond. Saudi-Arabia bruker sitt til å kjøpe både fotball-lag, men også spillselskaper. Fra før av eide de SNK og deler av Nintendo, men har ambisjoner om mye, mye mer.

Bør norske spillselskaper la seg kjøpe av blodpenger fra regimet som undertrykker kvinner og driver svært mye annet grusomt? Burde det norske oljefondet investere mer i spill? Spillrevyen tar som vanlig de viktige debattene.

Nytt den siste uken er også at Google gjør seg klare til å ta livet av Stadia. Satsingen som har kostet ville summer er nå enda et av de spennende prosjektene som gigantselskapet kaster i veigrøfta. Betyr dette at framtiden for spillstreaming er død?

Lars Richard og Jon Cato snakker også om en ny framtid for klassiske spillnettsider som Giant Bomb, GameFaqs, Metacritic og Gamespot og andre nettsider etter enda et oppkjøpsraid innen spillindustrien.

Podkasten er et samarbeid med Pressfire. Hør også våre andre podkaster LOLbua, RageQuit, Likkos univers med Gjedda og Spæll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3