Her er Rad Crew sine favorittspill fra 2017

Tid for ettertanke. Tid for GOTY.

4. januar 2018 12:24

(PressFire.no): Ai ai ai, det tok oss tre hele timer i et svett studio, men nå har vi endelig gjort det: funnet ut hvem av oss som er best i håndbak! Neida, vi har kåret årets fem beste spill, og her deler vi hele prosessen med dere! 

Men underveis får vi også høre fra noen av norsk spillpresses smarteste hoder, blant annet Jon Cato Lorentzen og Rune Fjeld Olsen, som dropper innom for å dele sine egne favoritter fra 2017. Er ikke det moro, så vet ikke vi! 

Til og med lytterne våre blir med på moroa, og vi annonserer resultatene av vår «Lytter-GOTY».

Metoden vår er at alle i Rad Crew-redaksjonen lager hver sin personlige Topp 5, og fra denne mengden av spill prøver vi å koke alt ned til fem vinnere, og så rangerer vi dem. Listen er ment å representere smaken til redaksjonen best mulig.

Men da gjenstår det vel bare å dele lista med dere:

1. «HORIZON ZERO DAWN»«Horizon Zero Dawn» er først og fremst en fengslende postapokalyptisk moralfortelling om teknologi, kunstig intelligens og konsekvensene av menneskelig hubris koblet sammen med et uovertruffent kampsystem der du slåss mot gigantiske robotdinosaurer tusen år i fremtiden. Hovedpersonen Aloy er en glede å bli kjent med, og vi følte virkelig vi var med på hennes oppdagelsesferd gjennom postapokalypsen. Også ser det helt fantastisk ut, da.


2. «THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD»

Nintendo fornyer Zelda-formelen med en vill og vakker åpen verden som vi elsket å utforske. Nintendo har skapt den beste versjonen av sin fantasi-verden Hyrule noensinne, og vi håper andre rollespilldesignere tar lærdom av hvordan spillet oppfordrer til utforsking og eksperimentering.

3. «PERSONA 5»

Persona 5 tør å faktisk handle om noe. Det forteller en historie om outsidere som finner hverandre og gjør opprør mot det etablerte. Du blir kjent med årets beste rollegalleri mens du finner din plass på skolen, og slåss mot demoner på fritida. Blandingen av sosial sim og «dungeon crawling» har aldri fungert bedre.

4. «HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE»

Utvikleren Ninja Theory sitt «God of War»-inspirerte spill er en sterk historie om en vikingkvinne som må finne sin tapte kjæreste mens hun konfronterer flere norrøne gudeskikkelser underveis. Spillet ble utviklet i samråd med eksperter på psykisk helse, og det vises igjen i sluttproduktet: Det gir oss et intimt og skremmende innblikk i Senua sin kamp mot norrøne mytologiske monstre og sin egen mentale helse, med et fenomenalt lyddesign som stadig fikk oss til å tvile på hva som var virkelig - og uvirkelig.

5. «NIER AUTOMATA»

Yoko Taro sitt magnum opus, en filosofisk og eksistensiell robot-opera,  er noe av det mest unike du kunne spille i hele 2017. Et kvalitets-kampsystem fra Platinum Games støtter opp om en melankolsk sci-fi historie leker med spillmediet på finurlige måter underveis. Se alle fem (!) sluttene for å få hele fortellingen! Poeng for kanskje årets beste soundtrack, med tydelig inspirasjon fra «Ghost in the Shell».

Ser dere neste uke! 

iTunes -- RSS-feed -- Direkte nedlasting

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3