Har gamere dårlig selvtillitt og bør figurer som Conan eies av et selskap?

Spillrevyen tar debatten.

20. september 2021 11:29

(PressFire.no): Norske Funcom med kinesiske eiere har kjøpt alle rettighetene til Conan-figuren, men er det egentlig kult at selskaper skal bestemme hvordan snart 100 år gamle fiktive rollefigurer som Sherlock Holmes og Conan kan brukes? Vi er som du kanskje forstår noe skeptiske, men synes samtidig at det er spennende at Funcom nå eier rettighetene til den muskelsprengte kvinnebedåreren med stort sverd.

Vi ser denne uken ikke bare til fantasifigurer, men også til nabolandet Sverige der Ikea endelig har sett lyset og omfavner gamerne med nye produkter - alt fra stoler til bord, lys og nakkestøtter. Det blir nok billig, men du må tåle teite navn som Gruppspel, Utespelare och Huvudspelare. Hurra! Endelig blir gaming tatt seriøst av møbelbransjen! Eller? Må vi rope «hurra nå er endelig gaming mainstream» hver gang en ny aktør kaster blikket mot "oss" eller skjedde det egentlig for lenge siden? Har gamere dårlig samvittighet og oppmerksomhetsbehov? Mange ledende spørsmål her, men ja.

Ikke nok med det. Vi markerer at ZX Spectrum-skaper Sir Clive Sinclair er død, prøver å finne ut hva som skjedde med «Halo»- og «Destiny»-komponisten Mary O'Donnell - og ser på ukens viktigste spillslipp. Her er noen godbiter vi tror du vil sikle litt på.

Husk at Spillrevyen lages i samarbeid med Pressfire.no. Du kan støtte både denne podkasten og nettsiden på Patreon!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3