Norske Rain Games hanket inn 2,3 millioner med folkefinansiering

Plutselig jobber Aslak og Rain games med tre spill samtidig

5. oktober 2020 10:58

(PressFire.no): I helga ble kickstarterkampanjen til «Girl Genious - Adventures in Castle Heterodyne» avsluttet. Resultatet ble at 4691 backere ga til sammen 256 509 dollar - eller 2,3 millioner norske kroner, til prosjektet fra norske Rain Games.

Animatør og character artist Aslak Helgesen sier til podkasten Spillrevyen at han var skeptisk til om kickstartern ville nå sitt mål.

– Det gikk bedre enn jeg hadde trodd, for i starten syntes jeg det gikk litt tregt. Hadde vi fått under 200 000 dollar ville vi ikke ha fått noen ting. Kickstarter er litt risky siden du legger mye arbeid inn i en slik kampanje og risikerer å ikke få noe igjen for det.

Nå har selskapet rundt fem nye ansatte som skal jobbe med spillet, men også andre fra Rain Games skal bidra til produksjonen. Dette er første gang Rain Games har så mange prosjekter gående samtidig, sier Helgesen som har vært med i selskapet helt siden starten.

Hør mye mer fra Rain Games der Helgesen forteller om selskapet, og «Girl Genious», arbeidet med hitten «Teslagrad» og revolusjonssimulatoren «Mesmer» som gis ut 16. oktober i podkasten Spillrevyen der også PressFire-redaktør Jarle Hrafn Grindhaug er med i ukens episode. Her får du også høre om juks i «CS:GO», crunch i CD Project RED og Farmville som nå forsvinner fra Facebook.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3