Glem strømmetjenestene for spill

Vi ser tilbake på 2020.

4. januar 2021 14:33

(PressFire.no): Vi trodde at Google Stadia og andre spillstrømmetjenester skulle slå gjennom i 2020 (red. anm. ehh... ok?). Det skjedde ikke. Denne uken ser vi på de store nyhetene fra året som gikk og spår hva kan bli stort i 2021.

Da verden holdt på å gå av hengslene, ga spillene oss noe positivt å samles om i 2020. I ukens episode av Spillrevyen ser Jon Cato Lorentzen og Lars Richard Olsen nærmere på de små og store hendelsene de husker best fra året som gikk - med gjestespill fra flere av dem de fikk besøk av gjennom året.

Her får du blant annet møte en av Norges mest åpenhjertige spillskapere, Gøran Myrland, som i høst slapp spillet Fishing: North Atlantic. Et av våre favorittøyeblikk fra 2020 var nemlig da han røpet alt som skjedde bak kulissene for å få spillet klart - og noen av utfordringene etter launch.

En annen stor nyhet kom da den kinesiske giganten Tencent kjøpte norske Funcom. Erling Ellingsen lot deg i år høre hvordan livet er i Funcom under kinesiske eiere. Her spurte vi blant annet hvor mye eierne bestemmer over innholdet når Funcom lager nye spill.

Mens det skjedde mye bra i 2020, var ikke alt som det skulle være i den digitale underholdningsverdenen. Metoo-skandalene ute i verden fikk oss til å se nærmere på forholdene også i Norge, og i samtale med kvinner i bransjen ble det klart at mye må forandres også her til lands.

Spillrevyen lages i samarbeid med nettsiden Pressfire.no. Ny episode kommer hver uke. Lytt også til gjengens andre podkast LOLbua der du blant annet finner en helt ny vri på hvordan man kårer årets beste spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3