Derfor er «God of War» sin versjon av norrøn mytologi så fengslende

Gudene må være gale! Vi diskuterer i ukas podcast mens vi venter på «Ragnarok».

1. juli 2021 10:54

(PressFire.no): Da «God of War» fikk sin reboot på PS4 forkastet serien mye av bagasjen sin med tanke på gameplay, men den beholdt en viktig ting som den overførte fra gresk til norrøn mytologi: Alle gudene er helt forferdelige selvopptatte narsissister, og vi elsker det.

Jo, det stemmer at de norrøne gudene er problematiske individer selv på sitt beste, men i «God of War» ble de skrudd opp til elleve, og det er morsomt å tenke på dette universet som en versjon der absolutt ingen av disse gudene er til å stole på.

Pluss: Rad Crew er som alltid et varietéshow og vi snakker derfor om fem av de merkeligste portene til Game Boy i konsollens historie. Når en konsoll blir så populær som Game Boy var, så prøver utgivere ofte å porte alt mulig til den konsollen uten å tenke på om den kanskje er så godt egnet til det. Derav denne Topp 5-listen!

Yngvil lanserer også en teori som vi syns var ganske morsom: Foreldrene og besteforeldrene våre drev med lokalhistorie og slektsforskning, men har dette blitt erstattet av å sitte og se på lore-videoer på Youtube for oss som er i 30-åra? Jeg følte meg hvertfall truffet da jeg har sett på timesvis med «Warhammer 40 000» videoer, og Yngvil innrømmer selv å ha sett på en hel haug med «Elder Scrolls»-videoer.

Til slutt har vi omtale av en rekke spill da flere av oss nylig har fått tak i PS5 og prøver å catche opp med de 8 månedene konsollen har vært ute. Klarer Jostein å slå alle speedrun-rekordene til norske spillpodcastere i «Astro's Playroom»? Tiden vil vise.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3