Hva om Sega fremdeles lagde konsoller?

Bli med på et tankeeksperiment.

8. august 2016 13:19

(PressFire.no): Denne uka på retrogaming-podcasten ser vi for oss hvordan ting kunne skjedd, i en rekke tenkte scenarier basert på noen av de viktigste valgene som ble tatt av Atari, Nintendo, Sony og Sega de siste tretti årene.

Nintendo og Sony kom kanskje seirende inn dette årtusenet da Sega trakk pluggen ut av Dreamcast-produksjonen, men det kunne fort gått andre veien. Hvordan ville ting sett ut i dag, hvis det skjedde? Hadde Nintendo trukket seg ut av hardware-bransjen, hadde Microsoft fremdeles kommet på banen med Xbox? 

Vi ser også på noe som nesten kunne skjedd tidlig på 80-tallet, der Atari var i samtaler med Nintendo om å distribuere Famicom (det som skulle bli NES i vesten) i USA. Hvis dette hadde skjedd, kunne det virkelig fått ringvirkninger. Dataspill slik vi kjenner dem hadde kanskje ikke til vært til å kjenne igjen! 

Den kjente historien om at Playstation nesten ble en Nintendo-konsoll er også noe vi ikke kommer utenom. Hvordan hadde dette påvirket resten av spillbransjen?

Bli med oss mens vi snakker om noen av spillhistoriens viktigste vendepunkter, og hva som kanskje kunne skjedd hvis ting tok en annen retning.

iTunes-link -- RSS-feed -- Direkte nedlasting

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3