Funcom: – 20 menn i dress rykket ikke inn for å si hva vi skulle gjøre

Slik er hverdagen i Norges største spillselskap etter at de ble kjøpt opp av kinesiske Tencent.

28. september 2020 09:43

(PressFire.no/Spillrevyen): Tidligere i år brukte kinesiske Tencent 1,3 milliarder kroner for å kjøpe Norges største spillselskap. Markedsdirektør i Funcom, Erling Ellingsen, sier at stemningen er svært god etter eierskiftet.

– For oss har dette så langt vært utelukkende positivt. Det var ikke sånn at tjue menn i dress rykket inn forå sihva skulle gjøre, sier han.

I stedet har de nye eierne bidratt positivt på mange områder. Hør mer om dette - og mye annet fra Funcom - deriblant hva som venter for «Conan Exiles» og nye «Dune»-spill, i ukens episode av podkasten Spillrevyen. Her får du også høre hvorfor Funcom gleder seg til de nye Xbox- og Playstation-konsollene.

I episoden får du også møte Eirik Suhrke som har laget lyd og musikk til «Spelunky 2». Det er mulig at du blir overrasket av hvordan spillet ble laget. Medlemmene i det lille teamet bak spillet (som garantert vil havne på topplistene over årets beste i 2020) ble vant til å ta mye ansvar.

– Prosessen har vært ganske effortless. Jeg tror ikke jeg har vært med på et eneste møte, sier han.

Til sammen er det tre gjester i ukens episode. Den siste er Mattis Folkestad som har fått gode kritikker for «Embracelet», et spill han har laget helt alene. Hør også panelet spekulere om hva som gikk galt da forhåndssalget for Playstation 5 startet i Norge, siste nytt om Amazons ny spillstrømmetjeneste og en gjennomgang av denne ukens mest spennende spillutgivelser.

Spillrevyen lages av Lars Richard Olsen og Jon Cato Lorentzen fra LOLbua i samarbeid med Pressfire. Med i episoden er også PressFires Erik Fossum.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3