Kortspillet UNO fikk en aldri så liten rennesanse på Xbox Live da spillet ble lansert for tre år siden. Det har siden blitt et av de mest populære spillene på Marketplace og har vist seg å være en seiglivet tittel som fortsatt spilles mye online.

Spillet ble den første Xbox Live Arcade-tittelen til å runde én million nedlastinger, ett knapt år etter det ble sluppet.

«UNO Rush» er ikke en oppfølger i ordets rette forstand, mer en spennende nytenkning der det er skapt helt nye premisser for spillet.

Diskuter «UNO Rush» i vårt forum.

Kort fortalt er UNO en slags variant av vri åtter. Du kan legge på kort i samme farge, eller vri farge ved å legge på et kort av samme tallverdi. I tillegg finnes det en rekke spesialkort som enten påfører motstanderen litt ekstra problemer, eller gir deg mulighet til å bytte farge eller snu runden.


INN TIL BEINET MORO

Det første «UNO» til Xbox 360 var et taktisk spill som egnet seg godt å spille både lokalt eller online og åpnet for sløy helgespilling og en viss sosial interaksjon med motspillere gjennom headset- og kameramuligheter.

Dette sørget for noen morsomme og litt uventede episoder.

Undertegnede snublet over et spill som en bruker hadde kalt «adults only», og klarte selvsagt ikke styre nysgjerrigheten.

Ett klikk på kontrolleren senere og en herre liggende i horisontalen med en viss kroppsdel pekende i vertikalen åpenbarte seg.

«UNO» ble aldri helt det samme etter dette.

«UNO Rush» har et par fiffige nyvinninger på lager. Du kan når som helst hoppe inn i et spill, og kan bruke enten avatar-bildet ditt eller kamera om du ønsker det. Spillet var opprinnelig planlagt sluppet samtidig med overhalingen av 360-menyene, men ble forsinket.

Det er med andre ord et spill skreddersydd for å benytte seg av noen av de nye funksjonene som ligger i «new Xbox experience», i første rekke gjennom avatarene.

I motsetning til i «UNO» har du ikke all verdens tid i dette nye spillet. Den beste sammenligningen er den mellom vanlig sjakk og lynsjakk.


ER DU KJAPP PÅ LABBEN?

Du kan når som helst sortere kortene dine, uavhengig av om det er din tur eller ikke, og målet er å bli kvitt hele hånden din raskest mulig. Den som klarer nettopp det vinner runden.

Først velges farge, så bestemmes rekkefølgen for spillet – og det hele braker løs i et friskt tempo. Etter dette er det om å gjøre å sortere fortere en svint ved å bruke d-paden eller venstre analogstikke.

Når det er din tur, starter en klokke og her er det om å gjøre å være kjapp på avtrekkeren. Har du ikke tilberedt kortene dine godt nok, brenner du inne med flere kort og havner fort bakpå.

På fem sekunder avgjøres altså din skjebne og forarbeidet før det blir din tur gjør du kontinuerlig mens du følger med hvordan runden utspiller seg.

Heldigvis kan tempoet skrus ned om du trenger litt trening. Hopper du ut i det med onlinespilling finner du enda flere muligheter til å skreddersy spillmoduser, og en ekstremt dedikert gjeng UNO-spillere som vet hva de gjør. Det lureste er nok derfor å trene litt før du begir deg ut i en litt merkelig spillverden, om du er ny i UNO-sammenheng.Det nye med «UNO Rush» er at du hele tiden ser motstandernes kort, og at du spiller dette klassiske kortspillet med en ny og hektisk tvist. Mange vil foretrekke originalen for sin tilbakelente spillopplevelse og taktisk kløkt som dette inviterte til.

Systemet der du stokker om kortene er ikke helt optimalt løst. I kampens hete snubler du ofte i et panisk forsøk på å flytte det bakerste kortet lenger fram, og dette føles til tider som et litt uforløst aspekt ved spillet.

«UNO Rush» er likevel et hektisk, morsomt og til tider frustrerende spill, som lar deg sitte på kanten av sofaen med høy puls og har en helt annen nerve enn forgjengeren.

Diskuter denne anmeldelsen i vårt forum.

Annonse

Kommentarer