(PressFire.no): «UFC Undisputed»-serien er endelig tilbake etter et lengre fravær. I forhold til andre sportsserier hvor tradisjonen er en årlig utgivelse, har utgiveren THQ valgt å bremse litt ned.

Dette passer godt sammen med at en gjennomsnittlig slåsskjempe i UFC-sirkuset får rundt tre kamper i året.  Dette er et positivt tegn på at utgiveren har valgt å fokusere på å pusse på produktet sitt istedenfor å pumpe ut en årlig utgivelse.

Men likevel er jeg litt skuffet over resultatet.

Dette er som sagt det tredje spillet i «Undisputed»-serien og det store spørsmålet jeg satt inne med, var om det føltes nytt nok til at jeg kunne legge vekk «UFC Undisputed 2010». Her har jeg litt blandede følelser.

Jo, spillerstallen er oppdatert med en kraftig oppgradert Jon Bones Jones og en mindre farlig Brock Lesnar, men selve innpakningen og spillet føles fortsatt som forgjengeren.

Det mest positive er at nå har de også inkludert PRIDE-ligaen, hvor det er litt friere regler når det kommer til kamp.

Muligheten til å kunne sparke motstanderen din i ansiktet med et ordentlig fotballspark mens han ligger nede, er en merkbar forskjell som du ikke vil kunne se i UFC-ligaen.

 

Nye måter å unngå bank på

MMA, eller Mixed Martial Arts, går ut på å vinne over motstanderen din enten med knusende slag og spark, ved å få motstanderen til å gi seg ved dødelige kvelertak eller ved å forsøke å brekke armen på han. 

Sistnevnte har utvikleren forbedret i «UFC Undisputed 3». I tidligere versjoner måtte du snurre på høyrestikken din febrilsk for å få mer kraft i de dødelige grepene, også kjent som submissions – noe som kunne være irriterende hvis du hadde en kamerat som var en kløpper i å kjerne smør med tommelen sin.

Nå har de byttet ut hele systemet med et annet, som hovedsakelig går ut på at angriperens indikator skal prøve å overlappe motstanderen sin over en viss mengde tid for å sikre seieren.

Forsvareren skal på samme tid prøve å flytte sin indikator i en ring slik at dette ikke skjer.

Dette systemet gjør det litt enklere å komme seg ut av disse brytetakene, og gjør spillet mer balansert.

 

Forenklede kontroller

Det merkes også at utviklerne har pusset opp de forskjellige brytegrepene, spesielt forsvarsmetodene. Nå kan du plassere en solid kneskål i ansiktet på motstanderen din hvis han prøver å gripe etter underkroppen din og tvinge deg ned på matta.

Det er også mulig å kunne utføre såkalte reversals hvor du kan få overtaket i en brytesituasjon på gulvet.  Disse kreves god timing for å utføres, noe som gjør at mange av de nye manøverne er reservert de mest tekniske spillerne.

En positiv ting de har gjort er å legge inn et valg om å spille med forenklede styremetoder. I stedet for å snurre på stikkene i bestemte retninger, kan du forbedre bryteposisjonene dine ved å flikke opp eller ned på høyrestikken.

Dette kan være inspirert av de forenklede kontrollene som man brukte i konkurrenten, «EA Sports MMA».

 

En brutal onlineopplevelse

Å spille på nett i «UFC Undisputed 3» er en blandet opplevelse, fylt med både glede og sinne. I mitt tilfelle mest av sistnevnte. På nett oppstår det en liten mengde etterslep, men spillet er for det meste flytende.

Men det å forsvare seg på bakken kan være en stor prøvelse. Man må se langt etter å kunne bruke de mer avanserte teknikkene på grunn av timing og til tider var det nesten umulig fordi spillet hang litt når slagene regnet som verst på ansiktet mitt.

Det meste er uforandret fra forgjengeren. Du kan fortsatt danne såkalte fight camps hvor målet er å sanke inn seiere for laget ditt og å kunne sparre med vennene dine. Men det er lite annet spennende i onlinemodusene foruten det å kunne lage lagflagget for hånd.

Mens man gjør alt dette, må man underveis navigere seg gjennom tonnevis med menyer. Menyene har fått en liten oppussing, men lider av å ha lange lastetider, noe som er spesielt enerverende når de vanligste valgene er fordelt på utallige undermenyer som har en lasteskjerm hver.

 

Spillet føles ikke så annerledes fra forgjengeren, «UFC Undisputed 2010», men selve spillmekanikken er fortsatt heseblesende og sabla gøy når begge motstandere er på samme nivå.

Når du ser vekk fra de små forbedringene som er gjort, og nye slåsskjemper fra PRIDE-ligaen, så sitter du igjen med et spill som føles mest som en oppdatering.

Utviklerne har heldigvis inkludert en omfattende opplæringsdel, som kan være til tider veldig tung, men som lærer deg det meste du trenger for å overleve i den åttekantede ringen som nybegynner. Dette spillet vil nok UFC-fansen sette stor pris på, men for den alminnelige spilleren kan det ha for få nye ting å rutte med til å forsvare et kjøp, spesielt hvis du har vært borti serien tidligere.

«UFC Undisputed 3» er lansert til Xbox 360 og PlayStation 3.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dangerous Driving

- Elsker ideen, men det skorter på gjennomføringen.

Les mer