(PressFire.no): Du trenger bare å starte spillet for å få et bedre inntrykk enn «NHL 15». 

Der forgjengeren virket som en uferdig demo med en rekke mangler, var EA Sports denne gangen virkelig klare for utgivelse. 

«NHL 16» er seriens beste ikke bare på isen, men også utenfor. Skaperne har lagt enda mer vekt på gi følelsen av at man er i en hockeyhall. Og de har gjort en god jobb. Selv om lukta av sure hockeyhansker og popkorn er fraværende, kan du føle fansens glede når du smeller inn vinnerskuddet i Sudden Death.

Nytt av året er arenaenes ikoniske merker. Kanonene til Columbus Blue Jackets blir fyrt av ved hjemmescoring. Tampa Bay Lightnings lyn i taket. Eller New York Rangers´ velkjente målsang. Ja, du får en liten følelse av å være i Madison Square Garden, og dessuten: NHL-lagenes maskoter er å se!

 

Presisjon

Ute på isen er det også en helt ny verden for den aktive «NHL»-spilleren. Det første som slo meg etter et par kamper er hvor vanskelig spillet har blitt. Det som var et enkelt pass opp til høyrevingen er nå blitt en utfordring. Pasningsassistansen er kraftig skrudd ned. Litt unøyaktighet og du blir brutt.

Flippassene som var umulige for motstanderen å snappe, stoppes langt lettere. Men bare slapp av: det er fortsatt mulig å servere flippass med reker.

Etter noen dager med intensiv spilling sitter jeg også med en følelse av at rinken er blitt større. 

Den rutinerte spilleren må tåle litt tilpasningstid før spillet sitter som tidligere. Samtidig bør man verdsette endringene som er gjort.

Pucken lander ikke alltid på køllebladet ditt. Den vil hoppe og sprette akkurat som på falleferdige Jordal. Du kan kjenne spruten av snø ved en plutselig spillvending og du kan føle skøyta går dypt i isen ved en brå sving.

Fortsatt er spilleforståelsen til lagkameratene dine håpløse, men det er antydning til forbedring, og det nye «precision skating» gjør spillerne skøytebevegelser realistiske. Enten det er Sidney Crosby som ser an mulighetene bak mål, eller P.K Subban som tripper på blålinja før han fyrer av.

«Goalie Interference» var den vanligste utvisninga i «NHL 15». Og det ble kanskje litt for mye. Heldigvis er det dempet. I tillegg er keeperen blitt gjort mer bevegelig med puck. Nå kan du lettere sette i gang spillet på trygt vis, uten å gi bort scoringer.

Keeperspillet vil variere (som vanlig). Nytt er at du endelig får se keeperen tusle av isen når du sier nok får være nok. 

 

Nybegynnerhjelp

«NHL 16» skal være et spill for alle. Enten du har spilt samtlige av de 24 utgavene før i rekken, eller er fersk. 

«På isen»-guiden hjelper deg å forstå hvordan du oppnår suksessen med tydelig råd om hva du burde gjort. Føler du at du mestrer spillet - er det ikke verre enn å skru av hjelpefunksjonen.

«Play together. Win together» er slagordet til årets spill. Og muligheten for å spille sammen er igjen tilbake. 12-spiller kamp på nett er igjen mulig, og det fungerer overraskende bra. Ultimate Team-funksjonen har også fått en oppgradering. I tillegg har du både Be a Pro- og «Be a GM»-funksjonene som tilbyr variable muligheter.

Men merk deg slagordet for årets spill. En topprekkespiller vil ikke være fornøyd med bli satt i tredje rekke. Det vil han si fra om. «Be a GM»-funksjonen legger tydelig vekt på lagbygging. Laget med de beste individualistene vil ikke vinne.

 

Straffekonk

Min personlige favoritt, «Battle for The Cup»-snarveien, er fortsatt ikke med. Da hele playoff-muligheten var glemt i fjor, er den heldigvis med i år fra start av. Så man er bare et par tastetrykk unna en intensiv best av sju-serie mot kameraten i stolen ved siden av.

Blir 3x20 minutter for mye, kan man igjen kose seg med en straffeslagskonkurranse både online og offline.

Gledelig for norske hockeyfans er det at norske lag ENDELIG er med. Dog bare to. Stavanger Oilers og Vålerenga er våre representanter i spillverdenen.

De norske lagene er nesten fullkomne med riktig spillerstall, men rekkeoppsettet er på ville veier. For eksempel er ikke helten fra NM-finalen mot Storhamar, Tommy Kristiansen, funnet verdig en plass i lagets fire rekker. Vålerengas førstecenter er Robin Halmrast en unggutt som bare fikk én kamp for de kongeblå i fjor.

NB! «NHL 16» er ute til PlayStation 4 og Xbox One. (En separat og mye slankere utgivelse, kalt «NHL Legacy Edition», er lansert til Xbox 360 og PlayStation 3).

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Dataspillavhengighet er nå en offisiell diagnose

Ble godkjent av WHO i går.

Les mer