I en tid der det bare blir lettere og lettere å lage ålreit spillgrafikk med avanserte dataprogrammer, er det imponerende å se noen ta flerfoldige steg tilbake, i retning av fordums tiders animasjonsteknikker.

De to svenske spillskaperne Erik Zaring og Anders Gustafsson er åpenbart tålmodige sjeler, ettersom de i eventyrspillet «The Dream Machine» har benyttet seg av leire, papp og tid- og presisjonskrevende stop motion-animasjon – ikke ulikt det vi husker fra den tsjekkiske animasjonstradisjonen fra 70-tallet.

Resultatet er imponerende, ikke bare teknisk, men også spillmessig.

 

Fortsettelsen kommer først i mars

Servert i små, episodebaserte porsjoner i flashform følger vi Victor, som akkurat har flyttet inn i en ny leilighet med kjæresten Alicia.

Alt er ikke helt som det skal være i bygningen, men det er ikke før i andreepisoden (første er gratis å spille) at du oppdager hvorfor:

I kjelleren står en drømmemaskin, som lar deg tre inn i andres drømmer. Med årene er maskinen blitt mer og mer avansert, til den til slutt har fått en vilje for seg selv – og da går det som regel ikke helt etter boka.

«The Dream Machine» er et nydelig stykke spillhåndverk som følger god, gammeldags pek-og-klikk-tradisjon når du beveger deg dypt inn i både historien og andres underbevissthet.

De to første episodene klarer på overbevisende vis å dra deg inn i mysteriet, som vi (dessverre) må vente helt til mars for å vite fortsettelsen av.

Alle som har sett «Inception», eller for den saks skyld husker sine egne drømmer, vet at det ikke alltid er så greit å forholde seg til drømmeverdenen – men i «The Dream Machine» er nøttene temmelige streite eventyrgåter der du må bruke ting du har plukket opp sammen med de små grå for å komme videre.

 

Selv om ikke spillet er av det vanskeligste slaget, er det likevel en drøm å oppleve dette svenske eventyret.

Ikke minst skaper den vakre, animerte grafikken og det svevende lydsporet en stemning som vi gleder oss til å se fortsettelsen av.


«The Dream Machine» spilles i nettleseren din på thedreammachine.se, og koster litt over hundrelappen for alle episoder (den første er gratis).


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Norske Natalie var e-sportutøver for Besiktas: – Har ikke fått lønn siden mai

Går hardt ut mot storklubben.

Les mer

Er det på tide å sjekke ut «No Man's Sky» igjen?

Spillet har bare blitt bedre og bedre. Pluss Gamescom-nyheter! Her er ukas episode av Rad Crew.

Les mer