Wallace and Gromit: Grand Adventures

Vittig sesongavslutning på et spennende eventyr.

Da er Telltale Games tilbake med de to siste episodene i «Wallace and Gromit: Grand adventures»-serien.

Les også anmeldelsen av første episoden her.

Den dumsnille og forvirrede oppfinneren Wallace, samt hans supersmarte hund Gromit, er klare for nye eventyr. Denne gangen tar de deg med på både tivoli og et mystisk eventyr ved den lokale golfklubben.

Der får du muligheten til å være en aktiv del av historiene, og kontrollere både Wallace og Gromit.

Siden dette er et «pek-og-klikk»-eventyr må du også bruke hodet til å finne ledetråder, prate med figurer, og finne sammenhenger i spillet.

«MUZZLED»

Som en stor fan av både «Wallace og Gromit» og «pek-og-klikk»-eventyr hadde jeg gledet meg veldig til de resterende episodene av «Grand Adventures»-sesongen.

Den første historien denne gangen omhandler byens løshunder, noe som naturligvis gir Gromit en veldig sentral rolle i historien.

Det kommer et tivoli til byen for å samle inn penger til en ny hundekennel, men noe virker ikke helt riktig med Monty Muzzle, som er mannen som står bak tivoliet.

Flere hunder blir borte og det blir åpenlyst at det er noe muffens på gang.

Denne gangen merket jeg fort at jeg måtte følge godt med for å få med meg alle ledetrådene i historien, samt plukke opp alle nødvendige ting for å komme videre.

En viktig del av spillet er alltid å utforske alle rom og trykke på alt som kan trykkes på, pluss å ta med seg alt man har mulighet til. Alt du får med deg vil før eller senere bli tatt i bruk senere, og derfor er det lurt å ta en titt i sakene dine hvis du sitter fast og trenger litt tips for å løse opp i en situasjon.

Som i mange andre spill i denne sjangeren brukes gjenstandene ofte i kombinasjoner, så her er det bare fantasien som setter stopper for mulighetene.

Episoden er både morsom og spennende, slik vi har lært å forvente fra Wallace og Gromit. Spillutviklerne har klart å gjenskape og fange den unike stemningen fra serien.

«THE BOGEY MAN»

«The Bogey Man» er den siste episoden i «Grand Adventures», og den klarer å holde nivået til de andre episodene i «Grand Adventures», både i innhold og historiemessig.

Det gjelder å ha tungen rett i munnen og følge nøye med på omgivelsene, for dette er naturligvis ikke et mysterium som løser seg selv.

«Prickly Thicket», den prestisjefulle golfklubben i byen, skal slippe inn et nytt medlem og Wallace blir valgt inn som den heldige.

«Prickly Thicket» har tydeligvis en dyp fortid, men for at klubben skal forbli åpen må Wallace og de andre medlemmene finne en bortgjemt golfbane som har vært stengt i mange år.

I denne episoden er flere figurer fra byen inkludert i større grad enn før. Du blir derfor bedre kjent med resten av beboerne i byen, og får som bonus erfare de humoristiske situasjonene deres. I tillegg får du muligheten til å tjene noen gratis ledetråder og hjelpsomme tips.

Jeg merket fort at dette mysteriet var vanskeligere å løse enn de forrige episodene. Jeg satt fast flere ganger, men klarte heldigvis å finne nok å utforske i mellomtiden, før jeg returnerte til problemstillingen med en ny fremgangsmetode.

Det er alltid noe å prøve ut, og selv om løsningsforslaget til et gitt problem ikke alltid funker, får du alltid noe du kan ta med deg videre i spillet.

Det er viktig å bruke fantasien, for noen av løsningene i «The Bogey Man» hadde jeg virkelig vanskelighet med å resonere meg frem til, men det gjorde mestringsfølelsen mer komplett når jeg endelig kom frem til riktig valg.


De to siste episodene i «Wallace and Gromit: Grand Adventures» skuffer ikke. Begge er fullpakket med godt innhold og gode historier som både er spennende, men også konkluderer historien på en tilfredsstillende måte.

Er du interessert i eventyrspill kommer du rett og slett ikke utenom disse spillene, for dette er klassisk «pek-og-klikk» på sitt beste.

Vi håper utviklerne i Telltale Games velger å fortsette historiene til Wallace and Gromit framover - dette vil vi nemlig ha mer av.

Den komplete pakken kan kjøpes for rundt 215,- hos www.telltalegames.com.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3