Advokatsimulatorer, operasjonsspill og dansende superagenter. Joda, Nintendo DS har utviklet seg til å bli en plattform for originale og nyskapende spill.

Denne gangen er det skaperen bak Wario Ware-spillene som prøver seg med «Rhythm Paradise». Dette er en oppfølger av GBA-spillet «Rhythm Tengoku» som kun kom ut i Japan.

Diskuter «Rhythm Paradise» i vårt forum.

I «Rhythm Paradise» spiller du deg gjennom en serie med musikalske minispill. Du holder DS-en som du skulle holde en bok og bruker stylusen til å utføre forskjellige bevegelser etter de ulike rytmene i minispillene.

Basert på din innsats vil du enten gå videre, eller få beskjed om å gjøre et nytt forsøk. Noe som fort kan bli resultatet om du ikke er relativt fokusert.

 

KONSERT FOR MÅKER

Spillet kan minne om «Elite Beat Agents», som kom ut i 2007, og det er ikke tvil om at «Rhythm Paradise» har mye til felles med «Elite Beat Agents».

Men det er også ting som skiller de helt klart fra hverandre.

Før hvert minispill går man gjennom en kort opplæringsrunde hvor de ulike oppgavene blir forklart. Så bærer det av sted.

Du vil oppleve alt fra å være en klappende ape på en popkonsert, til å være en syngende påskeøystatue som musiserer for en flokk måker.

Det er med andre ord en sprø og morsom tone gjennom hele spillet. Jeg savner kanskje en bedre utformet historie rundt hver oppgave, slik «Elite Beat Agents» løser mesterlig. En mer fengende historie kunne nok engasjert deg mer.

Når du har vært gjennom en serie ulike minispill er det klart for et finalebrett hvor du møter på et utvalg av tidligere øvelser i økende tempo og vanskelighetsgrad som nok vil by på en utfordring for de aller fleste.

 

KREVENDE OPPGAVER

Spillet er designet på en veldig enkel måte. Grafikken og lydsporene kan nok beskrives som sjarmerende og litt småsøt på sin egen sære og spesielle måte, på samme måte som en del andre spill som kommer fra Japan.

Det passer veldig godt med oppgavene du får, og gjør spillet enda mer fengende.

Mange vil nok synes «Rhythm Paradise» til tider er noe vanskelig og frustrerende.

Det er ingen tvil om at dette er et spill som vil sette deg og din tålmodighet på prøve en del ganger.

Jeg opplevde flere ganger at jeg gjorde en god innsats, men fikk klar beskjed om at jeg nok måtte prøve igjen.

Skulle man stå helt fast er det heldigvis muligheter for å gå videre fra et minispill om man feiler gjentatte ganger.

Følelsen av å endelig mestre et vanskelig brett etter flere forsøk er imidlertid veldig tilfredsstillende. Du vil også ved ulike tidspunkt i spillet bli utfordret til å spille gamle brett på nytt for å prøve å oppnå en perfekt poengsum.

Dette er en fin måte å vekke interesse for gamle brett og gir spillet mye lengre levetid.

 

«Rhythm Paradise» er et originalt rytmespill som sannsynligvis kun ville ha fungert på Nintendo DS.

Mulighetene som ligger i utformingen av Nintendo DS har også gjort at det har dukket opp en del spill i denne sjangeren. Hvis denne typen spill er ny for deg kan det være en idé å teste «Elite Beat Agents» først, for det er alt i alt et bedre spill.

Hvis du setter pris på unike spill og liker sjangeren, burde du absolutt skaffe deg «Rhythm Paradise».

Diskuter denne anmeldelsen i vårt forum.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer