Nintendogs + Cats

Hårete 3DS-lanseringsspill.

Tilbake i 2005 var «Nintendogs» neppe noe noen hadde sett for seg skulle forandre håndholdtspillmarkedet for alltid. DS-salgene var gode på den tiden, men det var først når dette familievennlige og, tør jeg si det, casual-spillet kom at ting virkelig tok av for Nintendo.

Nå, seks år etter, har det solgt smått utrolige 24 millioner eksemplarer. Vil 3DS-versjonen bli like populært - og ikke minst like viktig for Nintendo?

I «Nintendogs + Cats» får du velge mellom en rekke hunder (til å begynne med, katter låses opp senere), litt avhengig av hvilken versjon av spillet du kjøper. Disse hundene oppfører seg for så vidt helt likt, så uavhengig av hvilken en du tar får du en supernusselig liten valp som forguder deg veldig.

Les omfattende test av Nintendo 3DS-konsollen her, og flere anmeldelser av 3DS-spill:
«Pilotwings Resort».
«Super Street Fighter IV: 3D Edition».
«Pro Evolution Soccer 2011 3D».
«Rayman 3D». 
«Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars». 

Sjarmerende krabater

For du verden så utrolig sjarmerende disse krabatene er når de kommer løpende etter du sier navnet deres! Det er stor sannsynlighet for at du sitter og lager dullelyder med munnen når du klapper på dem – spesielt siden de oppfører seg så realistisk.

Det finnes en rekke triks du kan lære hunden din via en helt brukbar stemmegjenkjenning, og du kan lære bort opp til tre triks om dagen. Du må også holde kjæledyret i form gjennom å gå turer (hvor du møter på andre som er ute og går tur med sine dyr), passe på å gi nok mat og vann, og vaske pelsen regelmessig.

Disse aktivitetene og tre konkurranser (frisbeekast, lydighetstest og hinderløype) bør gjøres hver dag, og er strengt tatt hovedbolken av spillet. Du kan også la hunden boltre seg alene eller med andre i parken, og på forskjellige kaféer rundt om i byen.

Konkurransene er måten du tjener penger på, som kan brukes på en rekke butikker som selger leketøy og mat.

Stor oppgradering av grafikken

Den største oppgraderingen over Nintendo DS-versjonen er i grafikkavdelingen. Hundene og kattene dine ser utrolig flotte ut på 3D-skjermen, og det er nesten litt uhyggelig hvordan dyrene vil komme bort og stikke hodene sine tydelig ut gjennom skjermen for å bli klappet på.

Du kan også bruke AR-kortene som følger med 3DS-systemet til å se hunden sitte på sofaen din. Du legger ganske enkelt kortet ned og ser på det gjennom kameraene på 3DSen, også dukker hunden opp.

Men det er liksom ikke så utrolig mye å gjøre i selve spillet. Har du tatt dagens vask, gått dagens tur og kanskje vært med i dagens konkurranser – noe som samlet tar omtrent halvtimen – så har du gjort det du kan den dagen.

Om du føler deg eventyrlysten kan du handle inn noen ekstra leker til bikkja, men jeg føler at dette blir en avansert variant av de gode, gamle Tamagotchi-spillene som var så populære før. Å se på at hunden eller katten leker seg blir også ganske kjedelig etter hvert.

Stemmegjenkjenninga var imponerende i starten av 2005, men jeg hadde håpet på litt mer innhold og nye ting. Det virker rett og slett som en lat oppfølger for oss som har spilt originalen. 

En svak firer fra meg, men er du virkelig en dyrevenn og aldri har prøvd «Nintendogs» før, ser jeg ikke hvorfor du ikke skulle finne mange kvalitetstimer her.

NB! «Nintendogs + Cats» er ett av lanseringsspillene til Nintendo 3DS-konsollen, og er i salg fra 25. mars. (Spillet slippes i tre versjoner; «French Bulldog», «Golden Retriever» og «Toy Poodle»).

Oppsummering
Positivt
Utrolig sjarmerende spill som har god stemmegjenkjenning, fin grafikk og gode animasjoner. Hundene og kattene oppfører seg veldig naturlig.
Negativt
Blir etter hvert repeterende når du for n-te gang har gjort de samme tingene, og du får ikke mye nytt sammenlignet med forgjengeren. Blir litt som en glorifisert Tamagotchi, men det er kanskje det folk vil ha?
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3