DS-versjonen av «SimAnimals» burde være et av de spillene DS’en din er skapt for. Det har i alle fall kontroller som er lette å plukke opp, det utnytter aktivt flere av mulighetene som ligger i maskinvaren, som mikrofonen og stylusen, og vanskelighetsgraden er lav.

Så hvorfor er ikke «SimAnimals» supert?

Diskuter dette spillet i vårt forum.

La oss starte med å se hvordan hele spillet fungerer. «SimAnimals» er i grunn temmelig likt «Viva Pinata», bare med ekte dyr. Din jobb er å utvikle en skog til en gradvis blomstrende flora for å tiltrekke deg dyr som du så kommuniserer med gjennom å mate, klappe og leke.

Skogen ser du på touchscreen-skjermen, som du orienterer deg rundt i ved hjelp av stylusen, mens informasjon om hvor dyr og planter befinner seg er på den øvre skjermen.

Ved å nå ulike delmål vil progresjonsmåleren låse opp nye områder og åpne opp for mer krevende dyr og planter.

BEDRE ENN PÅ WII

Som med Wii-versjonen av ”SimAnimals” ligger ansvaret ditt i å sørge for at dyrene dine har mat, plantene får nok vann og at alle lever i harmoni med hverandre. Og her finner man et av de største irritasjonsmomentene. Du vil ALDRI bli ferdig med å vanne planter! Det kommer ikke til å skje, og uansett hvor flittig du er vil de dø fort allikevel.


Les også anmeldelsen av Wii-versjonen.

Men til sammenlikning med Wii-varianten, kommer DS-versjonen langt bedre ut på andre områder. Der Wii-spillet føles rotete og vanskelig å kontrollere, er denne full av unike elementer som med en stylus gjør det merkbart mye lettere å utføre oppgaver.

Dessuten har spillet en enklere og mer behagelig fremtoning. Den er også kjemisk fri for problemene med forsinkelser, lang lastetid og de andre grafikkproblemene som ”SimAnimals” på Wii har, og gir derfor et bedre helhetsinntrykk.


KORT LEVETID

Uansett hvor søtt og koselig ”SimAnimals” fremstår er det vanskelig å forestille seg at spillere, bortsett fra de aller yngste, kommer til å bruke mye tid på det. De daglige gjøremålene er riktig nok sterkt avhengighetsdannende.

Om du ikke er en person som har mengder av tid til å gå rundt i et heller kjedelig, virtuelt landskap hver dag men i stedet ønsker deg mer variasjon og utfordringer, er sjansene store for at du ikke kommer til å spille ”SimAnimals” lenger om noen uker.

Med andre ord: er du voksen og tålmodigheten og tiden du har til rådighet har sine begrensninger, er nok dette spillet ikke noe for deg.


Diskuter anmeldelsen i vårt forum.

Annonse

Kommentarer