Mandagsprat #4

Snart jul - snart enda mer spilling! Hva har du gjort siden sist?

18. desember 2017 13:07

Mandag igjen – og snart jul eller hva du nå enn feirer eller ikke feirer!

«Hva har du spilt i helga?» er det evige spørsmålet, men kanskje vi kan dra det ut til «hva har du spilt den siste uka?» istedet?

For meg gikk riktignok helga med til julebord med kompisgjengen oppe i Trondheim (og å ligge heeelt i ro dagen etter), men sånn rent spillmessig jeg har begynt arbeidet med å få inn så mange co-op og multiplayerspill på Switchen min som mulig til julestria med venner og familie.

Det er egentlig ikke før du farter litt rundt at det virkelig går inn hvor genial den maskina er!

Et spill jeg har spilt litt siden sist er derimot «Getting Over It with Bennett Foddy», fra skaperen av klassikere som «QWOP», «GIRP» og «CLOP». Her er en trailer.

Også her er det en ...unik tilnærming til kontrolloppsett som gjelder for å komme seg gjennom en hysterisk vrien 2D-bane. Du er rett og slett en dude i en diger jerngryte som bruker en hammer for å flytte seg.

Det er hysterisk vanskelig, hysterisk frustrerende og hysterisk morsomt. Phew!

«Getting Over It»

Siden jeg er i Trondheim og Jarle fortsatt er i Oslo i noen dager til før jul, sitter vi og jabber over Google Hangouts – vi er eldgamle når det kommer til kommunikasjonsverktøy.

Jarle, hvor mye «Battlegrounds» har du spilt i helga?

- Jeg har spilt det på Xbox One...

Kan jeg få et sitat på hva du synes om det?

- Det er uspillbart. Mye verre enn early access-lanseringen på pc.

Ouch.

Jarle, sannsynligvis med tårer i øynene, holder på med en sak om konsollversjonen av spillet han har alt for mange timer i nå. Den kommer sannsynligvis snart.

«CLOP»
«CLOP»

Dagens funfact må nesten bli at vi arrangerte et Norgesmesterskap i «CLOP» under Spillexpo på Lillehammer i 2014. Vi må nesten ha hatt en hjerneblødning da vi kom på akkurat det, men artig ble det!

Da datasjappa Digital Impuls sa de hadde plass på standen sin til at vi kunne gjøre et eller annet sprell hadde de neppe sett for seg at vi kom til å ramle ned på noe så uortodoks.

Vi fikk til og med en egen turneringsversjon av «CLOP» fra Bennett Foddy!

Men selv om konseptet var tåpelig (tåpelig AWESOME), så ble det skikkelig populært. Over fem hundre personer prøvde seg den første dagen, og flere kom tilbake gjennom helga etter å ha vært hjemme og øvd.

Good times.

PS: Den saken jeg nevnte om PressFire forrige mandag kommer om ikke fryktelig lenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3