Slik var Sony sin E3-konferanse

14. juni 2016 05:22

(PressFire.no): Noen av oss tippet faktisk rett da vi spekulerte i at et nytt spill i «God of War»-serien ville dukke opp tidlig under Sonys pressekonferanse før årets E3.

For ryktene om et nytt «God of War» med et norrønt sus viste seg å stemme – og vi fikk se en Kratos-lignende farsfigur som drar på jakt med sønnen sin. Foreløpig går tittelen bare under «God of War», og har ikke fått en endelig utgivelsesdato.

«Days Gone»

Sonys nye zombiespill

Nye «God of War» blir umiddelbart fulgt opp med nok en ny tittel, men denne gangen fra Sony Bend-studioet. Deres nye spil har fått tittelen «Days Gone» og ser ut til å gå i fotspor til spill som både «Dead Rising», «State of Decay» og en liten dråpe «The Last of Us».

Spillet ble avduket med en trailer, men spillet fikk også avslutte pressekonferansen med en lengre demonstrasjon. Demonstrasjonen viste også hvordan horder med sultne zombier fort får deg presset opp i et hjørne. Ingen utgivelsedato ble avslørt.

Også nylig utsatte «Horizon Zero Dawn» fra «Killzone»-studioet Guerilla Games ble demonstrert med en lengre sekvens, hvor vi får se jenta i spillet jakte på flere typer dyr. Ett av dem kan hun også velge å ri på.

«Detroit Become Human» er David Cage og Quantic Dream sitt nye spill, og nå ser det ut til at Cage og co. Går tilbake til «Heavy Rain»-røttene hvor du påvirker historien. Traileren viser hvordan forskjellige valg påvirker utfallet i handlingen og hvordan en gisselsituasjon kan gå svært forskjellig basert på valgene du blir presentert med.  Ingen dato for dette spillet ble avduket.

«Resident Evil 7»
«Resident Evil 7»

«Resident Evil VII» som VR-spill

Neste spill ble en aldri så liten overraskelse når det viste seg at «Kitchen»-demoen til Playstation VR viste seg å være en aldri så liten smakebit fra «Resident Evil VII», som også blir en fullblods PlayStation VR-opplevelse. Ikke helt ulikt den smått legendariske «P.T.»-demoen for «Silent Hills», som aldri ble noe av. «Resident Evil VII» kommer til PS4, Xbox One og pc 24. januar 2017

Og herfra kom det flere presentasjoner av PlayStation VR-spill, som ifølge Sony vil telle 50 spill før året er omme. Selve VR-brillene slippes 13. oktober.

Den tidligere omtalte «Star Wars Battlefront»-opplevelsen for PlayStation VR viser seg å være et slags «X-wing»-spill som er skreddersydd for virtuell virkelighet.

Også «Batman: Arkham»-utviklerne hos Rocksteady lager et nytt «Batman»-spill for Playstaiton VR. Tittelen er foreløpig kun «Batman Arkham VR» og skal slippes i oktober.

Det viser seg også at Square Enix lager en slags VR-opplevelse for kommende «Final Fantasy XV», men det var vanskelig å tolke traileren.

Lure-Crash

Da PlayStation-sjefen Shawn Layton kom ut på scenen etter runden med «Call of Duty: Infinite Warfare» var scenen kledd i «Crash Bandicoot»-tema og det var en tydelig spenning i luften, men mange ble nok skuffet da Layton kunngjorde et samarbeid med Activision om oppussede utgaver av de tre første «Crash Bandicoot»-spillene. Det vil si - i tillegg til at Crash dukker opp i det nye «Skylanders»-spillet.

Viktig dato for mytiske «The Last Guardian»

Desto viktigere var det at Sony kunngjorde en endelig utgivelsesdato for det nå legendariske «The Last Guardian», som ble kunngjort helt tilbake i 2011 og har i mellomtiden ikke bare vært i en svært forsinket utviklingsperiode, men også flyttet fra PlayStation 3 til PlayStation 4. Nå kommer det altså endelig, og datoen er 25. oktober.

Nye til Kojima

Når Andrew House entret scenen og introduserte «en av de beste historiefortellerne innen spillmediet», så var det nok mange som gikk gjennom lista i hodet. Det var Hideo Kojima House mente, og Kojima fikk selv komme ned trappene og påpeke at hele videoen vi skulle få se var grafikk i selve spillmotoren.

Videoen viste en naken mann (Norman Reedus) som våkner på en strand full av døde krabber, fisker og hvaler – i det fjerne kunne vi se isberg i vannet og man kan se spor av olje på hender. Noen personer svevde over vannet i det fjerne før tittelen «Death Stranding» dukker opp. Et tydelig miljøbudskap der, altså. Det er for øvrig også det eneste klare med videoen – ingen dato eller informasjon om spillmekanikk i sikte.

Sist, men ikke minst. Insomniac («Ratchet & Clank», «Sunset Overdrive») lager et «Spider-Man»-spill, som kun kommer til PlayStation 4. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3