Nintendo må godkjenne alle onlinekommentarene på Wii U

Kan ta en halvtime før ting dukker opp online. Det synes sjefen er akseptabelt.

7. juni 2012 17:40

(PressFire.no): For noen dager siden hadde Nintendo sin store E3-pressekonferanse, hvor de viste frem Wii U-maskinen på nytt.

Fokuset på konferansen skulle være såpass hardt sentrert på spill, så noen dager i forveien slapp de informasjon om deler av onlinetilbudet konsollen vil kunne tilby spillerne.

I dette fikk vi stifte bekjentskap til «Miiverse», et spennende konsept som sprer seg på tvers av «hjem»-skjermen til Wii U (som er det første du ser når du starter maskinen) og spillene.

Hvert spill vil ha et eget forum hvor du kan stille spørsmål eller diskutere, og selv i spillene kan du klistre kommentarer inn på spesifikke punkter. Vi fikk se en rekke slike poppe opp i «New Super Mario Bros. U», for eksempel.

Alt dette skal også etter hvert dukke opp på 3DS, PC og smarttelefoner.

Nå har Nintendos president Satoru Iwata, i et intervju med LA Times, forklart at de vil moderere alle kommentarer, meldinger og poster som kommer inn.

Alt må leses og godkjennes før det dukker opp

Iwata forklarte under intervjuet at Nintendo vil legge inn tre måter å skulle håndtere såkalte «upassende» innlegg på, hvor den første er ganske forventet – et automatisk filter plukker opp de groveste ordene og luker ut de verste kommentarene.

Den andre er at spillerne selv kan flagge støtende kommentarer, bilder og andre uhumskheter som kommer gjennom sensuren.

Men den mest oppsiktsvekkende er at Nintendo vil ha folk som sitter og leser gjennom alt som postes. Før noe som helst blir lagt ut må en moderator ha godkjent kommentaren din.

Iwata har ingen motsetninger til at dette medfører at det kan ta lang tid før poster blir synlige for andre onlinebrukere.

- Personlig synes jeg 30 minutter burde være akseptabelt, sier han til LA Times, men tiden det vil ta er avhengig av hvor mange som er på jobb og kan lese gjennom kommentarer og hvor mange som ligger i kø.

Om de oppnår 30 minutter vil det bety at du må vente minimum én time for å få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha om et spill.

- Appellen med et sosialt netverk er at svarene kommer øyeblikkelig, men det er essensielt at foreldre føler at «Miiverse» er en trygg plass for barna sine, forklarer Iwata videre.

Er dette gjennomførbart?

Betyr det at videoen Nintendo slapp online før E3, hvor de viste frem «Miiverse»-konseptet, og hvor vi så en person spørre om hjelp på et av de spillspesifikke foraene (og fikk øyeblikkelig svar), kan ha vært bløff? 

Den videoen ser du under her.

Det er uansett en del spørsmål som kan stilles her.

Er dette i det hele tatt mulig å gjennomføre? Hva skjer når noe blir postet på hundrevis av språk og tusenvis av dialekter? Vil Nintendo virkelig ha et servicesenter hvor det sitter en som filtrerer hissige beskjeder skrevet på brei inntrøndersk skriftmål?

Eller vil dette bety at «Miiverse»-konseptet ikke blir tilgjengelig i land Nintendo ikke kan moderere?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3