«Tomb Raider» kommer i mars

Datoen avslørt i fersk E3-trailer. Se den her.

1. juni 2012 10:41

(PressFire.no): Det var et aldri så lite antiklimaks da en rekke godbiter ble utsatt i løpet av noen få dager.

«Tomb Raider» og «BioShock Infinite» var bare to av storspillene som ble utsatt til 2013. Begge hadde opprinnelig planer om å komme ut i hyllene i høst.

Utviklerne i Crystal Dynamics skrev i en pressemelding at de rett og slett trenger mer tid på seg. Men nå er i hvert fall en ny dato spikret.

Den blir avslørt i den rykende ferske E3-traileren fra «Tomb Raider» som du kan se nederst i saken.

En mer sårbar Lara

- Vår prioritet nå er å forsikre oss om at vi lager det best mulige spillet. Vi gjør ting som er helt nytt i «Tomb Raider»-sammenheng, og den ekstra utviklingstiden tillater oss å finjustere og polere, sa Darrell Gallagher i Crystal Dynamics.

Dette blir en såkalt reboot, en ny start for en ærverdig spillserie som begynte å falme litt.

Vi møter en 21 år gammel Lara Croft som har strandet på en tilsynelatende øde øy. Hun er mer sårbar enn vi er vant til, og situasjonen innebærer også at hun ikke er rustet til tennene med høyteknologiske våpen.

- Gjør noe helt annerledes

Våpnene er av det primitive slaget. Vi har blant annet sett skjermbilder der hun bruker pil og bue. Spillskaperne har også fokusert på mye oppdaging og frihet.

- En ny start var helt nødvendig. Lara hadde nådd sitt ytterpunkt, vi følte virkelig ikke vi kunne ta det særlig lenger. Dette ble en mulighet til å se på ting med nytt perspektiv, og få inn nye folk som har vært interessert i denne spillserien, men som kanskje ikke følte Lara var moderne nok.

- Vi snudde alle steiner mens vi gikk gjennom konseptet, og lot det som fortsatt gir mening være igjen. Det avgjørende er at det fortsatt skal føles som henne, selv om vi gjør noe helt annerledes, sa Gallagher etter at spillet først ble annonsert i 2010.

Traileren under viser oss for første gang en god slump med gameplay, og datoen mange har ventet på. Vi får også et klart tegn på at denne øya inneholder mange skumle farer og feller ...

 

Den 5. mars er spillet ferdig, og da kommer det ut til pc/mac, PlayStation 3 og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3