Våte badebukser og det aller villeste vesten

Vi kårer den beste spillutvidelsen – og mest sjarmerende speedo!

27. desember 2011 15:21

(PressFire.no): I løpet av en drøss med kåringer har vi presentert våre favoritter fordelt på ulike spillsjangere, og vi fortsetter litt til.

Det er nemlig flere spill å skryte av, eller slakte litt.

Daglig har vi rullet ut to slike delkåringer, og runder av med den store finalen der vi avslører hva redaksjonen har vurdert som det aller beste spillet fra 2011 - uansett sjanger. Men det skjer først i morgen.

Inntil da kan du få tilgang til en kjapp oppsummering av det som har skjedd til nå i vår kåringsbonanza ved å klikke deg inn hit.

Denne dagen har vi kommet fram til to temmelig forskjellige kåringer. En som vi har kalt årets beste speedo, og den nedlastbare utvidelsen til et spill som har imponert oss aller mest. 

NB! Nederst i saken ser du hvordan vi har gått frem for å kåre våre favorittspill, og får også en flott bonusvideo servert!


ÅRETS UTVIDELSE

Vinner:
«The Gunstringer» - The Wavy Tube Man Chronicles.

Disse var også med i vurderingen, men nådde ikke helt opp:
«Fallout New Vegas» - Old World Blues.
«Deus Ex: Human Revolution» - Missing Link.
«Call of Duty: Black Ops» - Call of the Dead. 
«Portal 2» - Peer Review.
«Little Big Planet 2: Move Pack» - Rise of the Cakeling.

Vi i spillredaksjonen har stadig latt oss imponere av Twisted Pixel. Inntil nylig et lite, uavhengig spillstudio i Texas som har levd av å lage flotte XBLA-spill, som blant annet «’Splosion Man», «The Maw» og «Comic Jumper».

Rett etter denne utvidelsen kom ut, som altså vinner akkurat denne PressFire-prisen, ble Twisted Pixel kjøpt opp av Microsoft.

Da vi fikk fingrene i deres seneste, «The Gunstringer», ble vi litt urolige. For nå skulle denne gjengen, som har gjort det til sitt varemerke å både by på seg selv og formidle høy glimt-i-øyet-faktor, sannelig lage et Kinect-spill.

Hovedspillet er ikke prisvinneren her, men det er derimot den fantastiske utvidelsen som attpåtil kan lastes ned helt gratis om du eier «The Gunstringer». Utvidelsen er kalt The Wavy Tube Man Chronicles, og er alene god nok grunn til å handle hovedspillet.

Her har Twisted Pixel fått en rekke amatørskuespillere til å portrettere livet i en søvnig landsby i det ville vesten. Eller, det å kalle disse folka for amatørskuespillere er kanskje å gi de for mye kred? Utvidelsen består av besøk fra verdensrommet og tidsreisende, godt synlige kabler som sørger for å kaste rundt på statistene - og avsindig dårlige replikker. Alt dette gjør denne utvidelsen helt magisk (takk Giant Bomb, for denne flotte videoen)!

Her følte vi endelig at Kinect hadde noe for seg, men kanskje ikke på den måten Microsoft opprinnelig hadde tenkt seg? Og mens vi først snakker om Kinect, Microsoft og spill til denne sensoren - la oss gå videre til neste kåring...

ÅRETS SPEEDO

Vinner:
«Michael Phelps: Push the Limit» (feat. Martin Bergesen)

Vi i redaksjonen følte – i all ydmykhet – at vi ønsket å feire oss selv også. For vår dansende medarbeider, Martin Bergesen, tok de fleste av oss på senga da han en dag kom på kontoret og sa han hadde veldig lyst til å anmelde Xbox 360-spillet «Michael Phelps: Push the Limit».

Martin er en mann vi vanligvis forbinder med grandiose lunsjfabler om sine utallige timer med «Fallout»- eller «Grand Theft Auto»-spillene sine, så at han nå var hektet på Kinect-svømming var…overraskende.

Det glitrende videoresultatet taler best for seg selv. Vi tildeler PressFires Speedo-vandrepris til dette vakre, poetiske og musikalske Phelps/Bergesen-samarbeidet.

I denne kategorien var det, naturlig nok, ingen reelle utfordrere. Vi har allerede begynt å tenke på hvem som kan utfordre neste år.

Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2011?

- Først inviterte vi alle spillanmelderne i PressFire til å stemme på sine favorittspill fra årets som har gått, fordelt på de ulike sjangerne.

- Etter en opptelling satt vi, med noen få unntak, igjen med en vinner i hver klasse. I noen få kategorier var det imidlertid så jevnt at det måtte en debatt/krangel til for å kåre en seiersherre.

- Vinnerne av hver kategori var naturlig nok også kandidater til å stikke av med den aller gjeveste prisen: Årets beste fra 2011. Akkurat den kåringen runder vi av med, den 28. desember.

- Frem til da skal vi på daglig basis presentere enda flere av våre favorittspill fra året som har gått.

Video fra dagens to vinnerspill, pluss noen høydepunkter fra kommentarfeltet vårt:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3