Kan denne fyren redde PlayStation Vita?

Sony avduket en rekke nye spill.

14. august 2012 22:16

(PressFire.no): Hva skulle man forvente av en Sony-konferanse under GamesCom i Tyskland?

Etter det lunkne Vita-salget var det knyttet spenning til om Sony hadde tenkt å sukre dealen eller å redusere prisen. Det ble litt mer fokus på Vita enn vi så på E3, men først og fremst i form av nye spill. Forsåvidt ikke dumt det.

Fra «LittleBigPlanet» til «Tearaway»

Det mest interessante av dem var kanskje det nye barnet til «LittleBigPlanet»-skaperne, som får navnet «Tearaway». De kreative folka holder seg til plattformsjangeren, men denne gangen på håndholdt konsoll.

Den særegne grafiske stilen er nok det første som markerer seg denne gangen. Hele universet har en slags papiraktig kvalitet, og tar i bruk grensesnittmulighetene i Vita. Du kan for eksempel bruke den trykkfølsomme baksiden for å sette i gang trampoliner eller blåse vind i spillet.

Se en trailer for spillet.

«Killzone» til Vita

 De kunne også avsløre at det kommer et «Killzone»-spill til den håndholdte konsollen, hvor Sony-sjefen fortalte at de har vært «ekstremt imponert over det de har sett av spillet». Spillet får tittelen «Killzone: Mercenary», og er i motsetning til PSP-spillet et fullblods førstepersonsskytespill.

Se trailer for «Killzone Mercenary» her.

Jaggu vil de nye «Ratchet & Clank»- og «Sly Raccoon»-spillene også kunne spilles på både PlayStation 3 og Vita.

Som vi fikk vite på E3 kommer det også et eget «Assassin’s Creed» til Sonys nye håndholdte, som knyttes sammen med fullblodsspillet «Assassin’s Creed III». Vita-spillet får tittelen «Assassin’s Creed: Liberation», og vil kun foregå i New Orleans.

Den bærbare propagandaen fikk også æren av å avslutte pressekonferansen med en trailer for «Call of Duty: Black Ops – Declassified».

Hele Köln i bevegelse

Sony hadde heller ikke glemt bevegelseskontrollerne sine. Et helt nytt skrekkspill kalt «Until Dawn» ble vist med en trailer, og går allerede under kallenavnet «lommelyktsimulatoren» i redaksjonen.

Vi må innrømme at det får oss til å tenke på PS3-eventyret «Heavy Rain», bare med mye løping i granskauen.

Se trailer for «Until Dawn».

EA ble også dratt inn på scenen for å prøve å overbevise om at Move var en heftig «innovasjon» i det nye «Fifa»-spillet, etterfulgt av en demonstrasjon hvor de tegnet løpsbaner med bevegelseskontrolleren - en finesse som sannsynligvis ikke imponerte en eneste tysker eller nordmann.

Move-systemet brukes også i den nye «levende bok»-satsingen til Sony kalt «Wonderbook», hvor Miss Harry Potter selv, J.K. Rowling, kommer med bidraget «Book og Spells» som er knyttet til «Pottermore»-universet.

Det kommer mer «Wonder... bøker», kunne Sony fortelle. Blant annet får vi en ny serie med noir-aktig detektivbøker for barn. Det første bokspillet i serien får tittelen «Diggs: Nightcrawler».

Nye PS3-spill fra hjemtrakter

Det japanske studioet til Sony brukte anledningen til å avduke to helt ferske prosjekter, som ryktet på forhånd.

I det atmosfæriske og lovende Playstation Network-spillet «Rain» styrer du en usynlig figur, hvor han kun er synlig med bruk av vann. Spillet har en rolig, men mørk tone. Noen i redaksjonen nevnte «Ico med regn» under annonseringen, noe som ikke er langt unna inntrykket.

Den andre tittelen fra Japan er ikke av det rolige og minimalistiske slaget som «Rain», men minner mer noe som fyrverkeri på et tivoli.

Tittelen er «Puppeteer» og ser ut som en plattformtittel på linje med «LittleBigPlanet», med en følelse av at Terry Gilliam og Tim Burton har brainstormet det frem over noen øl.

Kort sagt var det vanskelig å forstå hva som skjedde på skjermen, men det var i alle fall mye av det.

Se trailer for «Puppeteer».

Sony fokuserte på å avduke nye titler - heldigvis vil mange nok si. Likevel var det ingen virkelige overraskelser å spore i Køln.

At «LittleBigPlanet»-studioet nå fokuserer på Vita kan være viktig for konsollen, og det er jo betryggende at Sony virker å ha skjønt at det må innhold til. Vi stiller likevel spørsmålet om de har forstått at innholdet må være utviklet med tanke på portabelt format?

I tillegg til Vita satser de også på mobiltelfoner og nettbrett. En rekke titler er på vei til Android-telefoner og Vita, kunne Sony fortelle. Vi kunne i alle fall se Amiga-klassikeren «Alien Breed» og «Lemmings» i en kollage over den mobile fremtiden.

Pulsen steg aldri nevneverdig under konferansen, men man har det aldri mer moro enn man lager selv. Vi får glede oss over de nye titlene de avduket.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3