Sony forbereder filmtjeneste for Europa

GamesCom blir mest sannsynlig åstedet for lanseringen av en filmtjeneste til PS3 vi på denne siden av Atlanteren har ventet lenge på.

12. august 2009 22:06

Det er, kontroversielt nok, i kommentarfeltet til den offisielle Sonybloggen at denne annonseringen rundt filmtjenesten til Sony skjer.

Dette tilbudet har til nå bare vært tilgodesett amerikanske PS3-eiere, og ble først annonsert på E3 i fjor.

Det at slik info serveres i et kommentarfelt, danner ikke verdens tryggeste kilde. Likevel: Sonys EU-blogg har et administratorsystem som gjør at Sony-folkene har en egen ID til sine svar.

Etter en lengre runde med spørsmål og svar på vanlige spørsmål knyttet til PSN-tjenestene, flesker Angela Madronero i Sony til med lovnader om en snarlig EU-filmlansering.

Les også: Rykteflom rundt Sonys GamesCom-konferanse.

FILMKRIG PÅ KONSOLL

Filmtilbudet fungerer i praksis slik at du kan leie eller kjøpe filmer og TV-serier fra PlayStation Store, akkurat på samme måte som du handler retrospill, laster ned filmtrailere eller nye arkadetitler fra PSN i dag.

GamesCom i Köln som starter neste uke, kan bli åsted for annonseringen om at også Europa får ta del i filmgledene på konsoll.

Dermed kommer Sony på banen på samme måte som Microsoft, som på E3 i sommer kunne avduke sine planer om å gi også oss i Norge muligheten til å se film, i full HD og 5:1-lyd i løpet av 2009.

Les også: Slik var Sonys E3-brief.
Les også: Filmtilbud på Xbox 360 som inkluderer Norge.

Det er Angela Madronero, sjef for den europeiske PlayStation Store, som bekrefter at Sony kommer med denne kunngjøringen snart.

Video-on-demand-tjenesten ble rullet ut i USA sist sommer. Den gang uttalte tidligere Sony-sjef i Europa, David Reeves, at vi måtte vente til 2009 med å få det samme tilbudet til våre breddegrader.

- Vi kommer med en offisiell kunngjøring i forbindelse med vår forestående Video Store neste uke, på GamesCom, skriver Madronero på Sonybloggen.

Hva sikter Madronero til, om det ikke er en offisiell lansering av filmtilbudet i Europa hun tenker på?

Dette er tross alt en spillmesse som finner sted midt i hjertet av vårt kontinent, så en annonsering om et bredere og bedre tilbud i USA, et kontinent som allerede har kunnet meske seg med digital, nedlastbar film- og TV-underholdning, henger jo ikke på greip.

Nå gjenstår det bare å se om Norge er en del av Europa, i følge Sony...

Sonys pressekonferanse under GamesCom i Köln finner sted 18. august.

Se video av Sonys lansering av denne filmtjenesten, fra E3 2008:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3