Får «Prince of Persia» et comeback?

9. juni 2015 09:10

(PressFire.no): Robin Atkin Downes er en skuespiller med historikk til den franske spillgiganten Ubisoft. 

Downes portretterte blant annet George Washington i «Assassin’s Creed III» (2012). Han lånte også stemmebåndene sine til «Prince of Persia: Warrior Within» i 2004.

Skuespilleren har planer om å delta på E3 i Los Angeles i neste uke, og det har fått Internett til å våkne. 

(Foto: Robin Downes, Twitter).

Skapte forvirring

Downes kommenterte i forrige uke kunngjøringa fra Ubisoft, med spillene bekreftet til E3-spillmessa i Los Angeles. Der vet vi blant annet at «The Division» og «Assassin’s Creed Syndicate» er med i programmet.

– Ser fram til dette. «Prince of Persia» og George Washington vil være der, skrev han.

Ubisoft har foreløpig ikke bekreftet at de jobber med et nytt «Prince of Persia».

Enten hinter Downes om en prinsehemmelighet Ubisoft først skal avduke på E3, et spill han er involvert i, eller så peker han bare på at han selv skal være i salen for å følge pressekonferansen. 

Skuespilleren så behovet for å avdramatisere i etterkant.

Den første Twitter-meldingen skapte forvirring og konspirasjonsteorier, for det har vært spor av arbeidet med et nytt «Prince of Persia» de siste åra. Et spill som hittil ikke har fått se dagens lys.

Satte «Prince of Persia» på pause

Det er særlig to prosjekter fra denne kanten det har versert rykter om de siste åra. Et nytt «Prince of Persia» og «Beyond Good & Evil 2».

Med ujevne mellomrom har det dukket opp livstegn fra begge.

Når det gjelder den persiske prinsen, sist sett i det halvhjerta «The Forgotten Sands» (2010), har Ubisoft sagt at serien er «satt på pause».

Det var Ubisofts sjef hos Montreal-avdelingen, Yannis Mallat, som fortalte dette for to år siden.

Dette lekkede bildet var
døpt «PoP Zero 2».
Dette lekkede bildet var
døpt «PoP Zero 2».

En moderne prins?

I 2012 og 2013 dukket det opp flere spor av at det har vært eksperimentert med å flytte «Prince of Persia» til moderne omgivelser. Ett skjermbilde lekket først, angivelig et spill som da gikk under arbeidstittelen «PoP Zero 2».

Det har også lekket bilder fra et slikt uferdig «Prince of Persia» med klare likhetstrekk til «Assassin’s Creed»-serien.

I 2013 pratet den tidligere Ubisoft-spillskaperen Jonathan Jacques-Belleté med Xbox World 360 og CVG. Der avslørte han at det ble arbeidet med et moderne «Prince of Persia», men at dette hadde blitt kansellert.

– Et slags «Day After Tomorrow», bare at du erstatter snøen med sand, forklarte han om dette konseptet.

Tar Ubisoft prinsen med på
en tur i tidsmaskina?

Banebrytende

Eventyret med «Prince of Persia» startet i 1989. Et plattformspill fra Jordan Mechner i 2D, blant annet kjent for de banebrytende animasjonene.

Disse er basert på videoopptak Mechner lagde, der han fikk broren sin til å løpe rundt i hagen – etterpå ble figuren gjenskapt i spillet.

Ubisofts pressekonferanse på E3 sparkes starter ved midnatt norsk tid, mandag 15. juni.

Denne traileren bekrefter spillene Ubisoft så langt har røpet skal være på E3:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3