Mørkt og skittent gjensyn med Batman

Slik blir «Arkham Origins».

13. juni 2013 09:12

(PressFire.no): Batman-spillene «Arkham Asylum» (2009) og «Arkham City» (2011) har levert kvalitet fra øverste hylle. 

Tidligere i år fikk vi bekreftet at et tredje spill i serien er på vei, og kommer ut i år. Nå har Warner Bros. vist frem dette nye spillet, som vil hete «Batman: Arkham Origins», i forbindelse med E3.

Spillet plukker ikke opp der «Arkham City» slapp, men foregår i forkant av de to foregående historiene. Navnet antyder at det vil bli lagt vekt på en slags opprinneleshistorie – kanskje som et spillenes «Batman Begins».

NB: Se første gameplay-trailer for spillet nederst i artikkelen.

Ikke samme utvikler

«Arkham Origins» lages ikke av Rocksteady Studios, utviklerne som stod bak «Arkham Asylum» og «Arkham City». Utviklingen foregår i stedet hos Warner Bros.’ nye studio i Montreal.

Likevel ser det ut som suksessformelen er intakt. I traileren ser vi en mørk og skitten verden hvor det er flust med gale og megalomane skurker, og hvor gameplayet sentreres rundt de hissige nevekampene som kjennetegner spillserien.

Sannsynligvis blir det ispedd med sniking, gåteløsing og et arsenal av gadgets.

Ikke ett, men to spill på vei?

Mens Warner Bros. Montreal lager «Arkham Origins» ryktes det at enda et Batman-spill er i produksjon – hos Rocksteady. Disse har selv antydet at de ikke på noen måte er lei av den maskerte helten.

Det har lenge vært snakk om et «Batman»-spill inspirert av hvordan denne superhelten fremstod på 50- og 60-tallet, en periode som omtales om tegneserienes «Silver Age».

En pekepinn på at dette spillet eksisterer, har kommet fra Kevin Conroy, mannen som har gitt stemme til Batman både i spillene og i Warner Bros.’ tegnefilmer.

Han har sagt at han er involvert i et nytt Batman-spill, men at det ikke er snakk om «Arkham Origins». Det skriver Joystiq.

I «Origins» er det Roger Craig Smith som låner stemmen sin til Batman. Han har tidligere stemmelagt blant andre «Assassin’s Creed»-helten Ezio Auditore.

«Batman: Arkham Origins» slippes 25. oktober til PlayStation 3, pc, Xbox 360 og Wii U. Det kommer også en versjon til Nintendo 3DS, kalt «Batman: Arkham Origins Blackgate». Det er usikkert om spillet kommer til PlayStation 4 og Xbox One.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3