«Metal Gear Solid» får en åpen og levende verden

Pluss heftige torturscener. Se den utvidede traileren.

12. juni 2013 12:59

(PressFire.no): Brikkene har begynt å falle på plass for vårt neste gjensyn med Solid Snake. «Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain» åpnet hele ballet på årets E3, som første spill til å vises på Microsofts pressekonferanse mandag kveld.

Da fikk vi se en flere minutter lang gameplay-trailer som viste frem spillets setting, imponerende grafikk og nye funksjoner.

Nå har Konami også sluppet en enda lenger versjon av traileren, som klokker inn på nesten ti minutter. Se den nederst i artikkelen.

Åpen, levende verden

Med det nye spillet får «Metal Gear Solid» en åpen verden, nærmere bestemt Afghanistan anno 1984.

Verdenen er bragt til live med spillskaper Hideo Kojima sin nye spillmotor Fox, som han allerede har skrytt mye av – og det ser unektelig lekkert ut.

Spilleren skal utsettes for vær og vind, og naturlige døgnsykluser.

Åpner med eksplisitt tortur

I den utvidede traileren, før vi får se Snake slippes løs i denne verdenen, ledes vi gjennom en rekke rimelig drøye torturscener akkompagnert av svært dramatisk musikk (med litt ost på kanten). Det setter tonen for spillet, som tilsynelatende ikke legger så mye imellom.

Vi følger deretter Snake som setter ut til hest for å samle sammen sin egne lille hær.

Stadig til hest gjemmer han seg for noen vakter mens han rir rett forbi dem, ved å henge fra sadelen. Det loves i det hele tatt mange nye måter både for å snike seg rundt på, og for transport i det hele tatt: Vi ser ham ferdes til hest, i bil og stridsvogn, og som blindpassasjer på et lasteplan.

Utover i traileren fokuseres det på hvordan taktikk og rekognosering, smidig sniking og kjapp action, settes i søkelyset for opplevelsen.

Snake låner denne gangen stemmen til «24»-stjernen Kiefer Sutherland.

Spillet er et nestegenasjons spill til Xbox One og PlayStation 4, men skal også slippes til Xbox 360 og PlayStation 3. Dato er ennå ukjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3