«Star Wars: Battlefront» gjenopplives

Lages av folka bak «Battlefield 4».

12. juni 2013 14:12

(PressFire.no): Det var ikke mange sekundene som ble viet til «Star Wars» på EA sin pressekonferanse på E3 mandag kveld. Men det var nok mange som rakk å få gåsehud likevel.

Det ble klart at DICE, studioet bak «Battlefield 4» og «Mirror’s Edge 2», skal gjenopplive en merkevare vi ikke har sett noe til siden 2005 – nemlig «Star Wars: Battlefront».

Den lille filmsnutten vi fikk se viser et «kampfly» vi kjenner igjen fra motstandsbevegelsen i de originale filmene. Det styrter foran foten på en AT-AT. Det hele hinter dermed til slaget på Hoth i «Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back». Det lille klippet, som du kan se nedenfor, er fulgt av en logo for spillet.

Tette bånd

«Star Wars: Battlefront» ble først lansert i 2004. Her kunne man ta kontroll over fotsoldatene på begge sider av konflikten i «Star Wars». Vi fikk boltre oss på store flerspillerkart, hvor vi også kunne hoppe inn i forskjellige kjøretøyer.

Spillet var åpenbart inspirert av «Battlefield 1942». Omtrent samtidig med «Battlefront» kom også en mod til «Bf1942» som på mange måter var en mellomting mellom de to, kalt «Galactic Conquest».

De to spillene har alltid hatt mye til felles, og at det er «Battlefield»-utvikleren som nå tar kontroll over denne merkevaren lover godt for fans av serien.

Det er ikke kjent om det er i DICE sine hovedkvarterer i Stockholm at de sitter om hamrer ut kode for spillet, eller om det er hos deres nye avlegger i Los Angeles. I kjølvannet av at Disney kjøpte rettighetene til «Star Wars» fikk vi nemlig vite at EA har inngått en avtale med Disney, og at de har opprettet en ny avdeling av DICE blant annet for å jobbe med merkevaren.

Vraket nytt «Battlefront» i 2008

Det har kun kommet to spill i «Battlefront»-serien, men et tredje var i utvikling hos britiske Free Radical Design, studioet bak «TimeSplitters». Dette prosjektet ble vraket i 2008.

En av grunnleggerne av dette studioet har siden fortalt at «Battlefront III» så å si var ferdig da LucasArts kuttet støtten.

De to første «Battlefront»-spillene, fra henholdsvis 2004 og 2005, ble laget av Pandemic. Dette studioet har senere stått bak «Mercenaries»-serien, «Lord of the Rings: Conquest» og «The Saboteur».

Det er ikke kjent når «Star Wars: Battlefront» lanseres, eller til hvilke plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3