Kommer dette erotiske skrekkeventyret ut i Norge?

Japanske «Catherine» er noe utenom det vanlige.

10. juni 2011 16:28

Det bisarre og erotiske spillet «Catherine» har endelig fått stemplet en slippdato. Det vil si – spillet har fått en dato i USA, uten at noe har blitt sagt om når herligheten dukker opp over Atlanteren. Dette ifølge Eurogamer.

 I «Catherine» får du rollen som Vincent, en utilpass og usikker ung mann i et alt-annet-enn-blomstrende forhold med sin bedre halvdel, Katherine. Etter plutselig å våkne opp i senga ved siden av en ukjent jente, tykner plottet til – som senere viser seg å være knyttet til en rekke mord rundt om i byen.

«Catherine» utspiller seg gjennom forskjellige stadier Vincent må gjennom i forberedelse til mareritt han har hver natt. Disse representerer Vincents underbevissthet, og tar form som små puzzle-utfordringer, hvor Vincent må bestige et slags Jenga-tårn full av dødelige feller.

I rollelisten finner vi blant annet JRPG-veteranen Troy Baker som stemmen bak hovedpersonen Vincent, og en del av de tekniske taletetene bak «Persona»-serien. Det er Atlus som produserer og utgir tittelen.

Spillet virker ellers ladet med spennende allegorier og symbolikk for de som ønsker å dykke dypere i tematikken. Atlus beskriver historien som et karakterdrevet, introspektivt drama, ladet med temaer om psykologi, seksualitet og usikkerhet.

«Catherine» har enda ikke fått en slippdato i Europa, men ventes i løpet av året. I og med at spillet også er regionfritt på PlayStation 3 kan det importeres fra USA, der spillet slippes 26. juli.



Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3