Etter at Nintendo i går avslørte sin nye spillkonsoll Wii U, har reaksjonene fra nettbrukere verden rundt variert kraftig.

Maskinen introduserer for første gang HD-grafikk på en Nintendo-plattform, maskinkraft som overgår PlayStation 3, og en stor håndkontroller med en egen skjerm.

Enkelte mener at dette er akkurat hva vi nå trenger fra Nintendo, mens andre påstår at det er for lite, for sent.

Få reaksjoner er imidlertid like lette å tolke som de som kan måles i kroner og øre - eller i dette tilfellet japanske yen. Like etter at verden for første gang fikk se Wii U, sank nemlig Nintendo-aksjen til det laveste punktet på fem år, melder Bloomberg.

- Det var store forventninger til den nye Wii-versjonen, og de ble ikke oppfylt. Folk hadde forventet å se noe imponerende på en stor messe som E3, men det ble ikke vist stort mer enn det som allerede var rapportert, sier Yusuke Tsunoda, analytiker ved Tokai Tokyo Security Co., til nettstedet.

Gjennom dagen sank Nintendo-kursen med 5,7 prosent, og over 2,2 millioner aksjer ble solgt - i motsetning til dagsgjennomsnittet på rundt 720.000.

Nintendo-aksjen har sunket de siste to årene, og gikk på et par smeller tidligere i år da det ble stilt spørsmålstegn ved 3DS-leveransene, samt da naturkatastrofen i Japan fant sted.

Foreløpig har ikke Nintendo gått ut med noe pris på Wii U, som vil bli lansert neste år. I et intervju med avisa Nikkei antyder imidlertid Nintendo-president Saturo Iwata at maskinen «trolig» vil koste mer enn 20.000 yen i Japan - litt over 1400 norske kroner. Regn imidlertid med at denne prisen vil bli betydelig høyere ved norgeslanseringen.

Les også: Vi har testet Wii U!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer