Nytt spill fra «Flower»-utvikleren

Skaperne av «Flower» sikter på å stimulere sansene i et nytt prosjekt som dessuten lar deg dele erfaringer med andre online.

16. juni 2010 16:32

«Flower» høstet mye fin kritikk da det ble sluppet til PlayStation 3 i 2009. Ikke bare var spillet imponerende rent teknisk og audiovisuelt, men det klarte samtidig å unngå de tradisjonelle fellene spill ofte faller i når de skal formidle en historie.

I stedet fokuserte fortellingen på selve spillopplevelsen, og klarte med temaer som urbanisering og natur å skildre en emosjonell og personlig reise gjennom ukjent terreng.

Les vår anmeldelse av «Flower» her.
Les vårt intervju med «Flower»-utviklerne her.

Som «Flower» vil «Journey» også basere seg på det å utforske en ukjent verden. Forskjellen denne gang er at utvikleren Thatgamecompany vil fokusere på samhold og fellesskap ved å la deg traversere digre landskap og avduke hemmeligheter bak en død sivilisasjon sammen med andre mennesker online.

Her finner du flere E3-nyheter.

INSPIRERT AV EN SPILLKOLOSS?

Samtidig skal utviklernes kreative visjoner sørge for at det eksotiske eventyret stimulerer til unike situasjoner mellom mennesker.

Tempoet skal nok en gang ligge helt og holdent i spillernes hender, samtidig som opplevelsen skal være enkel og intuitiv å sette seg inn i – uavhengig av hvor erfaren du er.

Planen med «Journey» er å oppfordre spillere til konfrontasjoner mens de utforsker det majestetiske og forlatte landskapet. Utviklerne vil i tillegg legge vekt på å simulere bevegelser og dynamikk i sanden for å gi den omfattende naturen en følelse av autentisitet.

Ut i fra de stemningsfulle skjermbildene som har lekket, kan det ellers virke som om spillet i stor grad har latt seg inspirere av atmosfæren fra «Shadow of The Colossus».

Forhåpentligvis vil vi også se gjenbruk av bevegelseskontrollene fra «Flower», for annonseringen av «Journey» nevner at spillere både vil kunne gli og fly gjennom miljøet.

Selve annonseringen ble først gravd frem på onlineforumet NeoGaf, men senere også bekreftet gjennom en tweet fra designeren Jenova Chen.

 

«Journey» slippes eksklusivt til PlayStation 3 i 2011. Det er ventet at vi får mer informasjon om dette spillet i løpet av E3 som for tiden pågår i Los Angeles.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3