«NES Mini» forsvinner likevel fra norske butikker

Kontra-kontrabeskjed.

24. februar 2017 14:04

(PressFire.no): Her er det mye frem og tilbake.

Først kom sjokkbeskjeden – Nintendo skulle kanskje slutte å selge NES Classic Minier, selv om den har vært utsolgt siden dag én. Ikke bare det, men det er fortsatt ikke alle forhåndsbestillinger som er levert enda.

Det kom frem av uttalelser til både Spillhistorie.no og danske N-Club. I sistnevnte fikk vi høre at det var Nintendo sentralt som skulle slutte å sende ut konsoller.

Men så fikk vi endelig den nordiske distribitøren av Nintendo-dingser, Bergsala, i tale noen dager etter.

Da snudde øyensynlig hele saken, for de sa at Nintendo kom til å fortsette å sende ut konseller likevel. Vi rapporterte dermed at det ikke ville bli stopp i salget, og hørte ikke mer om saken.

Vi vet ikke helt hvorfor Bergsala ikke korrigerte verken oss (eller andre medier) da tilbakemeldingen først kom, men nå er altså kontra-kontrabeskeden her.

Det er til Rune Fjeld Olsen i Level Up at Bergsala nå utbroderer litt mer enn tidligere.

Han har delt epostutvekslingen deres på Facebook-siden til Level Up, der PR-sjef Inga-Brit Brækken gjentar at den globale produksjonen fortsetter, men også avslører at Bergsala og Norden ikke lenger er med i det gode selskap.

- Vi som Nintendo-distributører i Norden får imidlertidig ikke bestille flere konsoller fra Nintendo enn det vi allererde har bestilt og som vil bli sendt ut i løpet av våren.

Så der er den.

NES Classic Mini utgår fra Norden, og kommer ikke tilbake. De siste maskinene sendes ut til kunder i mars eller april, og så er det over og ut. Snipp snapp.

Nintendo skal fortsette å selge maskinen i resten av verden, og produksjonen skal ikke stoppe. De kommer heller ikke til å bruke en annen distributør i Norden, ifølge Bergsala.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3