Xbox fyrer opp sommerspillsatsninga med disse kanonene

30. juli 2015 12:55

(PressFire.no): Microsoft har kunngjort en rekke med 25 nye spill, som ledd i kampanjen kalt Xbox Summer Spotlight.

De nedlastbare, digitale utgivelsene befinner seg i dette søkelyset. De fire første er nå avslørt.

Fem uker, 25 utgivelser

PlayStation har nylig startet en lignende offensiv, der «Journey» til PS4 startet ballet. I fire uker er det premiere på et nytt PlayStation 4-spill. Denne kampanjen rundes av med etterlengta «Everybody’s Gone to the Rapture» 11. august.

For Xbox sin del er det en litt annen ordning:

Mange av de 25 titlene er foreløpig ikke kjent. Bare første pulje er annonsert, med datoer og pris. I løpet av de fem neste ukene vil Microsoft slippe nye digitale spill via Xbox Store – helt til totalen altså er oppe i 25.

I den første dosen informasjon fra Microsoft om Summer Spotlight-satsninga, skinner det igjennom at «Rare Replay» er ment å bli et slags klimaks i rekken av nye Xbox One-spill.

«World of Tanks»

Lanseres: Ute nå.
Les også vårt intervju med den fargerike Wargaming.net-bossen, Victor Kislyi.

Krigsspillmaskineriet fra Wargaming ruller nå over på Xbox One. Det spesielle med denne «World of Tanks»-utgaven er at det åpnes for spilling på tvers av de to Xbox-generasjonene. Det er første gang noe slikt skjer.

Her bys det opp til store 15-mot-15-slag, og rullende tanks fra midten av det 20. århundret spiller hovedrollene.

Spillet er gratis, men med muligheter for å kjøpe mer innhold i menyene.

Nettopp dette cross play-aspektet, og spilling med brukerbasene både fra Xbox 360 og Xbox One, er trolig grunnen til at denne lanseringen er blitt en realitet. Wargaming.net-sjefen Victor Kislyi var nemlig ikke overivrig etter å hoppe over på de nyeste konsollene da vi traff ham for to år siden.

 Neste generasjon? Mange tenker nok «wow!», men ikke vi. De første årene kommer de nok bare til å ha noen millioner spillere. Selv ikke Microsoft og Sonys mest optimistiske anslag gir deg 100 millioner brukere.

Ironisk nok er Xbox 360 og PlayStation 3 mye bedre markeder for free-to-play enn de nye spillkonsollene de neste årene, sa «World of Tanks»-generalen til PressFire.

Se trailer fra Xbox One-versjonen av «World of Tanks».

World of Tanks (Xbox One)..


«King’s Quest» – Kapittel 1: «A Knight to Remember»

Lanseres: Ute nå.

Dette var spillet Activision var ivrigst etter å trekke fram, da de for ett år siden bekreftet at de revitaliserer den ærverdige Sierra-labelen.

Sierra har jo en logo som bør gi ærefrykt. Selskapet står bak noen av de største eventyrklassikerne i spillhistorien.

Og der passer jo «King’s Quest» inn.

Første episode er lansert nå.

Dette er noe nytt. Ikke en remake, men et flunkende friskt eventyr med samme navn og noen kjente figurer. Det er The Odd Gentelmen som står bak – spillstudioet som tidligere har lagd «The Misadventures of P.B. Winterbottom».

Dette er første av i alt fem episoder, og utgiveren omtaler det som «en modig gjenfortelling av en av de mest banebrytende spillseriene». Det starter ved at en aldrende Kong Graham mimrer om fortiden og storhetstiden, og forteller om dette til barnebarnet Gwendolyn. Vi, spillerne, får bli med tilbake til denne perioden.

Denne «King’s Quest»-sagaen slippes også til pc og PlayStation 4.

Du kan se traileren fra første del av «King’s Quest» her:

King's Quest: A Knight to Remember.


 

«Squid Hero for Kinect»

Lanseres: Ute nå.

Trodde du den utskjelte Kinect-sensoren var et tilbakelagt kapittel for Microsoft?

Nei, ikke helt ennå. Her kommer «Squid Hero for Kinect» – et spill som ærlig talt ikke akkurat har ligget og vaket på radaren vår de siste ukene.

Det er lagt vekt på samarbeidsaspektet, og å lage et spill der alle i familien kan delta. Det innebærer blant annet at to spillere kan samarbeide hele veien gjennom «Squid Hero». Målet er selvsagt å styre, gestikulere og knuse objekter som står i veien for disse fargesprakende blekksprutene.

Her er traileren fra «Squid Hero for Kinect»:

Squid Hero for Kinect (Xbox One).


«Magic Duels: Origins»

Lanseres: 31. juli.

Her er enda en free to play-tittel, myntet på digitale samlekortfantaster. Nok en oppfølger lagt til «Magic: The Gathering»-familien – og ifølge tidlige tester, et spennende bidrag til denne populære serien.

Med tanke på den enorme interessen rundt Blizzards «Hearthstone: Heroes of Warcraft» er kanskje tidspunktet for denne lanseringen smart? Ramler noen av de mange millionene «Hearthstone»-spillere oppi den sorte gryta når enda en utvidelse kommer ut – eller er noen fra denne menigheten klare for å gå videre til noe annet? Utviklerne frister med at alle fremtidige «Magic: The Gathering»-utgivelse (altså, ekte kort) også blir tilgjengelige gjennom digitale oppdateringer i «Magic Duels: Origins».

De har dessuten integrert en dynamisk hjelpefunksjon. Skjønner spillet at du misser i gitte situasjoner, får du opp noen meningsfulle hint.

«Magic Duels: Origins» kommer også til pc (Steam), iPad og «senere i år» også til PlayStation 4.

Her er en trailer fra «Magic Duels: Origins»:

Dette er altså starten på Microsofts Xbox Summer Spotlight-kampanje, som varer i fem uker og totalt vil bestå av 25 nye spillslipp på Xbox Store (til Xbox One).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3