Nytt dataangrep rettet mot Microsoft-konsollene

Fikk Xbox LIVE ned i knestående.

13. april 2015 14:32

(PressFire.no): Det er ikke mange ukene siden det forrige store dataangrepet mot spillkonsollene og nettjenestene til disse. I jula ble både PlayStation og Xbox angrepet.

I dag er det Microsofts nettilbud til Xbox-maskinene som er kneblet.

– Bryr seg ikke om sikkerhet,
mener hackerne. 
(Foto: @BudyBear, Twitter).

Patetisk

Hackergruppa, som kaller seg TeamBudyBear, tar på seg ansvaret. De opplyser selv at hensikten er å «vise alle hvor lite de store selskapene bryr seg om sikkerhet.»

Vi, som er tenåringer, vet hvordan serverne deres kan fikses. Patetisk, skriver de på Twitter.

I skrivende stund er både Xbox 360 og Xbox One rammet, for flere av de mest populære funksjonene og tjenestene til Xbox LIVE er nede.

Status for Xbox LIVE mandag ettermiddag er at hovedtjenestene er utilgjengelige i flere deler av verden, også i Norge. Ikke bare er det vanskeligheter med å koble seg til Xbox LIVE, men også bruk av Netflix og YouTube fra Xbox 360 og Xbox One er helt eller delvis begrenset.

Microsoft «jobber med saken».
Microsoft «jobber med saken».

Pågrep 18-åring

 Vi er oppmerksomme på problemet, og arbeider for å løse det, heter det fra Microsoft-hold.

Vi beklager ulempene dette måtte medføre, og takker deg for tålmodigheten.

I juleferien var det Lizard Squad som tok på seg skylda for DDoS-angrepet (tjenestenektangrep). Til sammen ble 160 millioner PSN- og Xbox LIVE-kunder berørt. Verst gikk det utover PlayStation Network, som var nede i tre-fire dager.

I kjølvannet av dette utførte politiet i England, i samarbeid med FBI, flere pågripelser. Blant annet ble en 18 år gammel mann fra Southport arrestert

Microsoft har foreløpig ikke sagt noe om hvor lang tid det vil ta før Xbox LIVE-tjenesten igjen fungerer som den skal.

NB! Du kan selv sjekke live-statusen for Xbox-tjenestene her.

Foto: Thomas Samson, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3