Slik fungerer Xbox One-nyhetene

Ny oppdatering er på vei. Se video.

19. februar 2015 14:14
Spill med åpne kort, eller
vær anonym.

(PressFire.no): Microsoft har startet 2015 på samme måte som de etter hvert fikk opp dampen i fjor, med sine faste månedlige oppdateringer av Xbox One.

Der Sony bruker lengre tid – og ofte har flere nyvinninger pakket inn i én større oppdatering, gjør Microsoft det samme kjappere og i mindre porsjoner.

Snart rulles mars-nyhetene ut. I videovinduet ser du noen av nyvinningene bli presentert.

Ta vare på spilløyeblikkene.
Ta vare på spilløyeblikkene.

Ta skjermbilder

Xbox’ Larry «Major Nelson» Hryb tar som vanlig gjennomgangen med ingeniør Richard Irving, og forklarer at Xbox One snart får muligheten til å ta egne skjermbilder fra spillene. Dette er for øvrig en funksjon PS4 har hatt siden lanseringen.

Dette er en av de mest etterspurte funksjonene fra Xbox-fellesskapet, sier Hryb.

Et dobbelt klikk på Xbox-knappen får opp menyen med blant annet «snap» og opptaksfunksjon for video.

I mars-oppdateringen til One havner muligheten til også å lagre skjermbilder i denne menyen.

Richard Irving presiserer i videoen du kan se i denne saken at selve bildet tas i det øyeblikket du dobbeltklikker på Xbox-knappen. Trykker du deretter «Y» blir skjermbildet lagret.

Last opp, rediger og del.

Flere venner

Hele lista over nyheter i denne neste One-oppdateringen finner du blant annet på Major Nelson-bloggen.

I tillegg til skjermbilder, har også Microsoft bakt inn et større register i Upload Studio.

Tidligere kun et videoredigeringsverktøy, men nå skal du også kunne endre på skjermbildene. En annen nyhet er måten du kan bruke bakgrunner, eller en green screen, for å legge på effekter til filmene du lager.

Det er flere Xbox One-nyheter på vei som introduserer tjenester du allerede finner på PlayStation 4: forslag til venner du kjenner, men kanskje ikke har sortert i vennelista fra før. Eller venner av venner, folk du nylig har spilt mot – eller anbefalinger basert på popularitet.

Dessuten inkluderes flere alternativer til hvordan du kan dele navnet ditt, i tillegg til ditt «gamertag», for å identifisere deg. Enten til andre Xbox LIVE-medlemmer, vennene dine eller alternativet om å være anonym.

Nå har du bakgrunner til
videoene dine.

Kjappere One-oppstart

Husk at Microsoft i februar-oppdateringen også la inn en oppdatering til håndkontrolleren. Det er en stund siden forrige, men nå har de blant annet kappet ned ventetiden fra du trykker på «på»-knappen.

Tidligere tok det fire-fem sekunder å starte opp konsollen på denne måten. Etter oppdateringen til kontrolleren, skal ventetiden være redusert til to sekunder, oppgir Microsoft.

Xbox Ones Upload Studio har nylig blitt oppgradert , og takler nå lengre filmsnutter enn før. Totalt kan du nå lage 25 minutter lange videoer – med flere redigeringsmuligheter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3