Vine debuterer på storskjerm

Xbox One-appen er nå lansert.

15. oktober 2014 09:47

(PressFire.no): Vine er siste tilvekst i «programmer»-menyen på Xbox One.

Appen der du kan ta opp og dele korte filmer, opp til seks sekunder (som går i loop), gjør konsolldebuten på Microsofts nyeste maskin.

Xbox Wire skriver Microsoft at «dette er den første Vine-opplevelsen skreddersydd for tv-en.»

I Xbox-sammenheng har brukergrensesnittet blitt tilpasset med Kinect-støtte (stemme, bevegelse), og har menyer der innholdet sorteres i kategorier som for eksempel «art», «music & dance», «comedy», «family» og selvsagt; «mest populære».

Norge er et av 34 land som når har fått Vine til Xbox One.

Det er foreløpig kun en enveisopplevelse å bruke dette programmet på Xbox One. Det går per i dag for eksempel ikke an å dele en opplevelse fra et spill, velge sekvensen der Messi scorer selvmål i «FIFA 15» eller bilen din spinner rundt i «Forza Horizon 2», og deretter dele på Vine.

Til den slags er det fortsatt Microsofts egne opptaksmuligheter, gjennom Upload-sentralen, som gjelder. Live-strømming fra spillene er selvsagt noe annet.

For å lage egne Vines, og forevige de små, magiske øyeblikkene, er det fortsatt mobil-appen som gjelder.

Det virker imidlertid sannsynlig at noe slikt kan dukke opp i Vine på Xbox One senere. I en uttalelse til The Next Web sier en Microsoft-talsperson dette:

Vi kommer til å dele flere detaljer rundt Vine-appen, og det inkluderer flere tilskudd og funksjoner, når dette blir tilgjengelig senere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3