– Microsoft nærmer seg oppkjøp av «Minecraft»-studioet

Over 12 milliarder skal ligge på bordet.

10. september 2014 08:23

(PressFire.no): Ifølge The Wall Street Journal er Microsoft i forhandlinger med det svenske spillselskapet bak gigantsuksessen «Minecraft», Mojang AB, om et oppkjøp.

Kilden til avisen, som er anonym, hevder at partene er så nære en avtale at en signering kan skje allerede denne uka.

Over 12 milliarder på bordet

Avtalen skal ifølge kilden være verdt over to milliarder dollar, eller godt over 12 milliarder kroner.

Et salg vil komme overraskende, da selskapets grunnlegger og eier, Markus «Notch» Persson, har vært offentlig kritisk til store oppkjøp.

Persson gikk offentlig ut og kritiserte Facebooks oppkjøp av virtuell virkelighet-teknologien Oculus Rift og skal umiddelbart ha kansellert utviklingen av støtte for VR-løsningen i «Minecraft».

Han har også vært svært kritisk til Microsofts retning med Windows 8, og nektet til og med å godkjenne «Minecraft» for operativsystemet.

Hundre millioner spillere

«Minecraft» kunne tidligere i år slå seg på brystet med 54 millioner solgte spill på alle plattformer. Det finnes hundre millioner registrerte brukere. Xbox 360-versjonen av spillet står for 13 millioner solgte enheter alene.

Spillet ble nylig også sluppet til begge de nye konsollene, Xbox One og PlayStation 4.

Vi minner om at dette foreløpig er rykter. The Wall Street Journal skrev 18. mai at Google og YouTube ville kjøpe strømmetjenesten Twitch, men til slutt var det Amazon som punget ut for tjenesten.

Verken Microsoft eller Mojang har villet kommentere ryktene overfor The Wall Street Journal.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3