Oppdateringen som rekker norsk Xbox One-lansering

Piratenes våte drøm?

29. august 2014 11:07

(PressFire.no): Microsoft har nå rullet ut september-oppdateringen til Xbox One noen dager før planen, og i den finner vi noen større utbedringer og tilskudd i menyene.

Tidligere denne måneden forskutterte Microsoft at de vil støtte et bredt utvalg av film-, bilde- og musikkfiler.

En ny app, et medieavspillingsprogram du finner i Xbox One-butikken, åpner for filmtitting eller musikkopplevelser hentet fra eksterne lagringsmedier (via USB).

Bedre Party

Planen på sikt er også å åpne for avspilling via nettverk, sier Microsoft.

Både mp3 og filmformatene mkv og mp4 støttes i den nye avspilleren. (Hele lista kan du se hos Xbox Wire).

Det er verdt å merke seg at alle filtypene ikke støttes umiddelbart, men Microsoft lover å ha dette på plass i løpet av året.

Microsoft har ikke bare tilrettelagt for bredere støtte for film og musikk, men adresserer også Party-funksjonen hos Xbox One.

Denne sosiale måten å invitere venner, spille og kommunisere med dine nærmeste Xbox-ere, har fått en del kritikk etter konsollslippet internasjonalt i fjor høst – men er noe Microsoft har adressert i denne oppdateringen.

En ny oversikt som viser hvilke venner som har forbedret sin Gamerscore mest i løpet av den siste måneden, er nå bakt inn i Friends-delen av Xbox One-menyen.

Mer sosialt på Xbox One

Nå har Microsoft justert og lagt til flere funksjoner til Party. Blant annet kan du nå se hva folkene i en slik gruppe gjør av aktiviteter, og det kan også utnevnes en leder som får privilegier til å invitere eller sparke nye medlemmer.

Lagrede klipp fra spillingen, både de du gjør manuelt og klipp som lagres automatisk, kan nå redigeres enklere. Du kan velge mer enn ett klipp av gangen og eventuelt slette disse.

En ny oversikt over hvor mye båndbredde Xbox One legger beslag på til enhver tid, er også lagt til i menyene. Det er også muligheten til å gå rett inn i tv-tittinga ved oppstart av konsollen.

Denne runden oppdateringer rekker altså norsk lansering av konsollen 5. september. En rekke land har vært nødt til å vente siden november i fjor på Xbox One.

NB! I videovinduet i denne saken kan du se Microsofts Larry «Major Nelson» Hryb gå igjennom noen av de viktigste tilvekstene i denne september-oppdateringen til Xbox One, som altså nå er rullet ut. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3