Slår hardt ned på juksing i «FIFA»-spillene

Truer med utestenging på livstid.

25. august 2014 10:05

(PressFire.no): Alle typer idrett og spill handler på en eller annen måte om konkurranse, og der det konkurreres er det også en arena for juks.

«FIFA»-spillene fra EA Sports er ikke noe unntak.

I år varsler imidlertid utgiveren strengere sanksjoner om det blir oppdaget fusk i forbindelse med Ultimate Team-delen av fotballspillet. Finner de uregelmessigheter kan du i ytterste konsekvens bli nektet online-tilgang til samtlige EA-spill.

Falsk valuta i «FIFA»

Ultimate Team er samlekortbiten av «FIFA»-spillene, som i seg selv har blitt en lukrativ del av denne serien.

Det nærmer seg «FIFA 15»-lansering, og i den forbindelse har Electronic Arts gått ut med en advarsel.

I et skriv lagt ut på hjemmesidene sine, kalt «å vise jukserne rødt kort», går selskapet ut med en streng, hevet pekefinger rettet mot dem som er fristet til å kjøpe Ultimate Team-mynter fra tredjepartshold.

FIFA Ultimate Team (FUT) handler om å tjene valuta gjennom spillinga. For disse «pengene» kan du handle kortpakker med nye spillere som kan brukes i «FIFA». EA vil åpenbart skjerme om sitt eget økosystem og denne inntektsstrømmen, og innfører nå enda strengere tiltak for å sikre dette.

Strengere tiltak mot juks

Selv om de er i klart mindretall blant «FIFA»-folket: juksere ødelegger spillopplevelsen og underholdningen for ærlige «FIFA»-fans på flere måter, heter det fra EA.

Det handler om å overbelaste servere, «phising» og gjennom å kompromittere andres spillkontoer eller deltagelse i uautorisert utveksling av virtuell valuta.

 Det er på tide at vi trekker en klar og tydelig linje overfor jukserne som påvirker «FIFA»-opplevelsen på en negativ måte for våre millioner av onlinespillere, sier Electronic Arts.


Gir advarsler

EA opplyser at de kan innføre en permanent utestenging når det gjelder onlinespilling. Før det skjer skal du imidlertid ha blitt advart – flere ganger.

Gangen i denne prosessen er kledelig og rimer med det som skjer på fotballbanen:

Blir du oppdaget og har kjøpt eller promotert «falske» mynter til Ultimate Team i «FIFA»-spillene, får du først en advarsel.

Andre gangen får du et «gult kort», skriver EA. I praksis betyr dette at din FIFA Ultimate Team-konto nullstilles og de opptjente «FIFA»-poengene fordufter.

Tredje advarsel innebærer en permanent utestengelse fra «FIFA»s onlinedel.

Oppdager imidlertid EA at du selger slike Ultimate Team-mynter, eller bruker «bots» til å genere slike, er det kort prosess. Da er det ingen advarsler involvert – disse folka utestenges heretter fra alle EA-spill (online) for alltid.

EA opplyser samtidig at de har utestengt «hundretusener av spilleres FIFA-kontoer siden februar i år», folk som har kjøpt eller solgt Ultimate Team-mynter.

Opplever spillere å urettferdig bli utestengt, er det selvsagt klagemuligheter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3