- Xbox One-salget doblet

Microsoft fjernet Kinect-kameraet.

17. juli 2014 12:14

(PressFire.no): En måned før spillmessen E3 i Los Angeles kunngjorde Microsoft at de kommer til å lansere en Xbox One-pakke hvor Kinect-kameraet er fjernet.

Dermed kan Microsoft redusere prisen på maskinen for å nærme seg prisen på den konkurrerende maskinen fra Sony – PlayStation 4.

Nå skriver Microsoft at fjerningen av kameraet og reduksjonen i pris har resultert i en dobling i salg av Xbox One-maskiner i USA.


Dobling i USA

- Siden det nye Xbox One-tilbudet ble lansert 9. juni har vi sett mer enn en dobling i salg i USA sammenlignet med salget i mai måned, heter det i et blogginnlegg som påpeker at tallene basert på intern salgsdata.

I tillegg til å redusere prisen på Xbox One-konsollen, betyr også en fjerning av Kinect-kameraet også at det blir frigjort kapasitet i konsollen.

Derfor har Microsoft gitt utviklere muligheten til å tyne maskinen ytterligere med krefter som tidligere var forbeholdt Kinect-kamerat, dette siden kameraet var påkrevd.

Nå som det ikke er påkrevd lengre, kan utviklere bruke den ledige kapasiteten til spillene. Det hevdes at det er så mye som ti prosent som ble forbeholdt Kinect-kameraet.

Bedre grafikk uten Kinect?

Blant spillene som nå skal nyte av den nye kapasiteten er det kommende ambisiøse spillet fra «Halo»-skaperne – «Destiny».

I forbindelse med lanseringen av beta-testingen til PlayStation 4 i dag, kommer det fram at de sikter på 1080p-oppløsning for Xbox One-versjonen også – noe de skal ha bestemt seg for etter at Microsoft frigjorde kapasiteten som var forbeholdt Kinect tidligere.

Xbox One er foreløpig ikke offisielt lansert i Norge, men er mulig å få kjøpt i flere butikker som har valgt å importere den fra utlandet.

Den offisielle lanseringen skjer 5. september, hvor den vil bli lansert i to pakker – en med Kinect for veiledende 4599 kroner og uten for 3999 kroner. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3