Microsoft-direktøren freder spillsatsningen

– Vi er heldige som har Xbox i familien.

11. juli 2014 14:43

(PressFire.no): Etter avgangen til tidligere toppsjef i Microsoft, Steve Ballmer, har det versert mange rykter om fremtiden til Xbox-avdelingen.

Satya Nadella, den nye Microsoft-toppen, har til nå vært forsiktig i uttalelsene sine. Han har imidlertid sagt at han ikke vil endre på for mye i konsollsatsningen.

Nå er han enda tydeligere i budskapet sitt.

Uavklart Xbox-status

Bloomberg publiserte i fjor påstander om tidligere Nokia-sjef Stephen Elops angivelige planer: å selge Xbox-divisjonen.

Microsoft slo selv kraftig tilbake mot disse påstandene og omtalte det som «diktning».

Elop var selv en kandidat til å ta over toppjobben i Microsoft. Han er nå tilbake i Microsoft med ansvaret for hardware-avdelingen.

Nybakt Xbox-sjef Phil Spencer har selv vært ute tidligere i år og forsikret at han har en god tone både med Stephen Elop og Satya Nadella.

Kanskje er det denne dynamikken og nye lederkabalen som har skapt usikkerhet og rykter om Xbox-salg, så lenge toppledelsen i Microsoft ikke har gått ut med krystallklare signaler om konsollsatsningens status?

En viktig satsning

I forbindelse med et langt brev myntet på Microsoft-ansatte, går Satya Nadella i dybden og forklarer flere av satsningsområdene til selskapet fremover. Hele dette skrivet er gjort tilgjengelig fra Microsoft-nettsider.

Nadella rører der ved Xbox-fremtiden.

Jeg vil gjerne også dele noen tanker rundt Xbox og hvor viktig denne satsningen er for Microsoft.

Som et stort selskap er det viktig å definere kjernevirksomhetene, men det er også viktig å gjøre smarte valg vedrørende andre forretningsområder der vi kan ha en fundamental påvirkning og oppnå suksess. Den viktigste i en slik digital livsstilkategori, målt både i investert tid og penger, er spill.

– Vi er heldige som har Xbox i vår familie, noe som tillater oss å utforske en slik mulighet med unik og modig innovasjon. Microsoft vil fortsette å innovere og glede spillere med Xbox.

Merverdi for Microsoft

Microsoft-direktøren trekker fram Xbox-fellesskapet og Xbox-tjenester, stemmegjenkjenning gjennom Skype, kamerateknologien til Kinect og tilskuddet Xbox får gjennom Azure-skyteknologitjenester.

– Vi kommer til å fortsette å innovere og øke vår fan-base med Xbox, samtidig som vi også legger til en verdi i forretningsområdet til Microsoft, slår Satya Nadella fast.

FOTO (hovedbilde): Robyn Beck, Afp/Scanpix.

Xbox One ble lansert internasjonalt i november i fjor. Offisiell norsk dato er 5. september. Da slippes konsollen med to gratisspill. Tre spill, om du har beholdt forhåndsbestillingen, opplyste Microsoft i forrige uke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3