«Project Spark» blir lansert i høst

Skaperglede uten grenser.

10. juli 2014 11:48

(PressFire.no): «Project Spark» er Xbox-spillet myntet på de kreative.

Brukerskapte spill og innhold kommer trolig til å bugne når «Spark» denne høsten beveger seg ut fra beta-status, og oppdateres til å få en skikkelig lansering.

Microsoft har bekreftet at det skjer 10. oktober.

Samtidig blir det gjort tilgjengelig en «Project Spark Starter Pack», både digitalt og som disk. Spillet kommer både til Xbox One og pc, og har vært i beta-fase siden desember i fjor.

Betaen er fortsatt åpen

Microsoft understreker at alle som har tjuvstartet, spilt, skapt og brukt betaen siden den gang, ikke trenger å frykte for å miste innhold eller favorittbrett. Alt dette blir være intakt også etter oktober-slippet.

 «Project Spark Starter Pack» vil gi tilgang til noe av det beste betalinnholdet, tilbehøret og påbygningene i én pakke, opplyser Microsoft på Xbox Wire.

Betaen kan fortsatt lastes ned fra enten Xbox One eller pc (Windows 8 Store).

Betrakter dette som en egen plattform

Konseptet bak «Project Spark» kan kanskje virke forvirrende. Navnet i seg selv underbygger at det ikke er et ferdig spill. Mike Lescault fra utvikleren Team Dakota har forsøkt å rydde litt opp i forvirringen på NeoGAF-forumet.

Han innrømmer at de har vurdert navneskifte.

Det var opprinnelig en arbeidstittel. Etter vi bevegde oss igjennom alfa- og beta-fasen, diskuterte vi å skifte navnet. Vi ser på «Project Spark» som en spillopplevelse i stadig utvikling, til og med som en egen plattform. Etter å ha tenkt mer på dette, bestemte vi at et navn som formidler «arbeidstittel» faktisk passer ganske bra, skriver Lascault.

– 

Gratis for alle

Et annet spørsmål, der en forumbruker lurer på om «Starter Pack»-tittelen er oppklarende nok for hva slags innhold som ligger i dette produktet priset til 40 dollar, forklarer Mike Lescault:

Vi pratet om «Starter Pack»-navnet internt, og som flere har påpekt: hadde vi valgt et annet navn til denne pakka kunne det kanskje oppklart noe av forvirringen. Men til slutt følte vi at «Starter Pack» var det beste navnet.

«Project Spark» forblir et gratis, digitalt spill. Alt som er blitt skapt, eller vil bli lagd (vel, aldri si aldri, men det er status foreløpig) forblir tilgjengelig for alle.

«Starter Pack» gir nye brukere sjansen til å tjuvstarte opplevelsen med spillet, gi disse et bredt utvalg av ekstrainnhold, forklarer han. Alle eksisterende brukere kan få mer bredde eller flere spillopplevelser.

Mike Lescault fra Team Dakota-spillstudioet innrømmer samtidig at en del av budskapet og informasjonen fra Project Spark så langt har vært «komplisert». Han sier grunnen er at dette er et «innovativt spill ulikt noe annet som har blitt lansert før.»

Planen er å slippe flerspillerdelen til «Project Spark» i samme periode som «Starter Pack» kommer ut i oktober.

«Conker» gjør forresten et comeback i dette spillet, kunngjorde Microsoft under årets E3-spillmesse. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3