Xbox One oppgraderes i aller siste liten

Nå er den i full produksjon.

4. september 2013 11:12

(PressFire.no): Xbox One-produksjonen er i full gang. Det erklærte markedsføringssjef Yusef Mehdi foran blant annet Geekwire under Citi Global,Technology Conference i New York.

- Målt etter antall tilgjengelige maskiner ved lansering er dette vårt største slipp noensinne, fulgte Xbox-toppen opp.

Det til tross for at de sist måned nedjusterte lanseringen fra 21 til 13 land i 2013, og blant annet forskjøv norsk tilgang til neste år.

Tvillinger?

Mehdi kunne samtidig avsløre at Xbox One-prosessoren overklokkes med nesten ti prosent fra 1,6 til 1,75 ghz. Den reelle konsekvensen av dette vites ikke.

Sammen med forrige måneds oppjustering av skjermkortet, gir dette boksen en ytelsesøking i siste liten før maskinen når de første forbrukerne i november en gang.

Microsoft er allerede overbevist om at Xbox One er verdt mer enn PlayStation 4, og at det utligner prisforskjellen på drøye 500 kroner.

- Jeg tror vi vinner på å ha et alt-i-ett-system som du kan koble sammen med tv-mottageren. Jeg tror vi har en bedre nettjeneste, har produktsjef Alberto Penello terget.

- Påfallende like

Innmaten i de kommende spillmaskinene fra Microsoft og Sony har vært et hett diskusjonsemne siden de begge ble avduket tidligere i år.

På papiret har PlayStation 4 hatt desidert røsligst ytelse, til dels på grunn av moderne GDDR5-minne. Microsoft insisterer likevel på at deres maskin er minst like sterk, og argumenterer med at Xbox One-delene stort sett er skreddersydd for maskinen.

John Carmack, en av bransjens mest toneangivende programmeringsguruer, mener også at de to maskinene er påfallende like.

Vi kan snakke om hvor forskjellene ligger i minnearkitekturen. Men bunnlinja for begge er en flerkjerners AMD-prosessor, med AMD-grafikk, hevdet Carmack under Quakecon tidligere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3