(PressFire.no): Siste nytt fra frontlinjene i konsollkrigen er at det foreløpig ikke er noe tegn til at krysspilling mellom PlayStation og Sony er på vei

Ifølge Xbox-sjefen Phil Spencer ser det mørkt ut.

 

Sliter med å forstå

Til Gamespot sier han at de snakker sammen hele tiden, men at samtalene ikke har ført til noen framgang. Han er faktisk usikker på om de noensinne vil det.

- Jeg problemer med å kommentere motivasjonen eller tidslinja deres, sier han og påpeker at han er klar over argumentet om at de ikke vil at spillerne skal rekrutter venner til å kjøpe samme konsoll.

Likevel jobber Microsoft for at «Minecraft» skal kunne spilles på tvers av plattformene.

- Det er en av de største spillene der ute uansett plattform og vi lar spillerne spille på den dingsen de kjøpte det på.

 

Sony er den eneste utenfor

PlayStation er nå den eneste plattformen som ikke kommer til å være en del av  krysspilling i «Minecraft».

- Jeg tror folk ser på krysspilling og sier at det er bedre for spillerne. Hvis det er bedre for spillerne, så har jeg problemer med å se hvorfor ikke skulle gjøre det, spesielt når du prøver å gjøre spillbransjen større, få flere spill og skape større muligheter, sier han og påpeker at indie-utviklere er blant dem som vil nyte beste av det.

Han påpeker at det ikke hjelper utviklerne som skal lage versjoner av et spill til mange plattformer.

- Vi burde hjelpe utviklerne, ikke gjøre livene deres enda vanskeligere.

Sony har på sin side ikke prinsipielt lukket døra for krysspilling, men har foreløpig valgt å ikke åpne for noen.

Mange utviklere sitter imidlertid klar med løsninger og venter på klarsignal – nylig åpnet også Epic Games og «Fortnite» opp for krysspilling mellom Xbox One og PlayStation 4 ved et uhell.

Like barn leker åpenbart best, så det tok ikke lang tid før moroa ble stoppet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer